Annonce
Mærk Aarhus

Krogmodning gør en forskel

Foto: Mærk Aarhus
Hos Salling Slagteren i Salling Super elsker man at lege med at krogmodne kød. Det gør man, fordi det giver mening

Aarhus har en række lækre slagterforretninger. En af dem finder du nede i bunden af Salling, nede i Salling Super. Her finder du en slagterafdeling, der boomer af lækkerier. Om du er på udgik efter Iberico gris, store flotte bøffer, eller du ønsker at prøve særlige udskæringer, så har Salling Slagteren det. Og så er der krogmodningsskabet, som står flot og er fyldt med lækkerier. Men det står ikke bare og pynter, men er med til at give kødet deri et særligt udtryk.

Hemmeligheden bag mørt kød

De fleste har formentlig hørt om det populære Kobe-kød, som kommer fra kødracen Wagyu. Det er kød med en ekstrem flot fedtmarmorering, som både er blevet fodret godt, og hos nogle producenter i Japan masserer man sågar kørerne. Det gør kødet meget mørt, men samtidig også meget dyrt. Men du behøves slet ikke have fat i dyre stykker kød for at få mørhed.

- For når man modner kødet, så begynder enzymerne i kødet lige så stille at nedbryde. Det gør kødet mørt, og samtidig får det en utrolig, nærmest nøddeagtig smag.

- Modning er delvis på grund af mørhed og delvis på grund af den smag, det får. Efter cirka 28 dage har kødet smidt næsten alt væske og begynder derefter at udvikle smag og mørhed. Jo længere man lade det ligge, jo mere smag dannes der, fortæller Mathias Vacker, som er én af Salling Supers dygtige slagtere.

Kød til nytårsmenuen?

Er du begyndt at tænke på nytårsmenuen? Det er de hos Salling Slagteren i Salling Super. Her er de nemlig i gang med lidt af et eksperiment. De har hængt et helt særligt stykke oksekød i deres krogmodningsskab. Udskæringen er oksehøjreb, og det er der som sådan ikke noget nyt i. Det nye er, at de har svøbt højreben ind i et lag af smeltet oksefedt. Det skal være med til at beskytte kødet, hvilket gør det muligt at hænge kødet i rigtig lang tid.

- Vi leger lidt med tanken om at lade det hænge i 200 dage. Det er lidt en ide, som kommer fra kokken Lenox Hastie. Vi tænkte, det kunne være sjovt at prøve og se, hvad der sker. Det er selvfølgelig ikke for alle, men vi håber da på, at der er nogle nørder derude, som vil prøve det, fortæller Mathias Vacker og fortsætter.

- Smagen bliver voldsomt kraftig, nøddeagtig, og smagen minder næsten om blue cheese. Man svøber det ind i fedt for at forhindre kødet i at rådne og nærmest lukke af for det, så det kan arbejde.

Du kan bestille kødet nu, eller du kan vente og se det endelige resultat, som ventes klar til nytårssalget.

Prøv krogmodning hos Salling

Det smukke krogmodningsskab, som står fremme i slagterafdelingen, indeholder en masse lækkerier og eksperimenter, som de dygtige slagtere går og tester af. Men det er faktisk også muligt at få hængt sit eget stykke kød op inde i skabet. Salling Slagteren tilbyder nemlig, at man for eksempel kan købe et helt stykke højreb, som så får ekstra modningstid i skabet.

- Vi vil gerne tilbyde vores kunder den her unikke mulighed. Det er en god måde for folk at opleve, hvor stor en forskel det gør, at kødet får tid til at modne, fortæller Mathias Vacker.

- Når du har valgt dit stykke kød, så betaler du prisen for det, kødet vejer på ophængningstidspunktet. Man skal være forberedt på, at kødet vejer noget mindre, når det bliver taget ud af skabet igen. Det skyldes, at kødet smider væske, når det modner. Det er også det, der er med til at give den intense smag, som man ønsker. Hos Salling Slagteren står Mathias og hans dygtige kolleger og er klar til at guide dig i, hvor meget kødet skal modne, og hvilke udskæringer der er gode at få hængt op.

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne