Annonce
Erhverv

Kronjylland sat til vægs af Nordjylland efter sparekassefusion: Ny sparekasse med egenkapital på ni milliarder kroner

Direktionen, som den ser ud fra dag ét i Sparekassen Danmark. Fra venstre er det administrerende direktør Per Sønderup, Lisa Frost Sørensen, Jan Skov, Kim Mouritsen, Lars Thomsen og administrerende direktør Vagn Hansen. Pressebillede
Sparekassen Danmark vil fortsat være lokalt forankret blandt andet med økonomisk støtte til lokale, velgørende formål, fastslår de to administrerende direktører. Fusionen er netop blevet godkendt af Jutlanders aktionærer, Vendsyssels garanter og Finanstilsynet.

Randers: Vi har tidligere fortalt om planerne, som nu har fået det blå stempel af såvel Jutlander Banks aktionærer, Sparekassen Vendsyssels garanter samt af Finanstilsynet. Med andre ord fusionen mellem de to pengeinstitutter, der har hovedsæde i henholdsvis Aars og Vrå, er en realitet.

Sparekassen Danmark, som er navnet på den nye pengeinstitutfusion, fortsætter som garantsparekasse.

- Vi er stolte af, at så mange aktionærer og garanter bakker op om vores fælles vision om at skabe en ny garantsparekasse, siger Per Sønderup, der deler posten som administrerende direktør i Sparekassen Danmark med Vagn Hansen, som supplerer:

Annonce

- Historisk har vi set, at det ofte er to banker, hvor den ene ikke er så stærk, der går sammen, men det er det ikke i denne her sammenhæng, her er det to virkelig stærke pengeinstitutter, der danner en ny endnu stærkere enhed.

Permanent deling

Delingen af posten som administrerende direktør er en del af aftalen og er permanent i hvert fald indtil en af de to nuværende forlader sparekassen.

- Vi har også et delt formandsskab og sammen med delingen af posten som administrerende direktør er det et signal om, at der er tale om en ligeværdig fusion, siger Per Sønderup.

Fusionens største umiddelbare fordel for kunderne er ifølge Per Sønderup, at man i kraft af størrelsen samlet får mere ekspertise at trække på, og at det bliver lettere at bevare og udvikle ekspertisen, blandt andet fordi det vil blive lettere at tiltrække arbejdskraft.

Sparekassen Danmarks styrke illustreres af tal som en egenkapital på mere end ni milliarder kroner, en balance på mere end 50 milliarder kroner, 1200 medarbejdere, 300.000 kunder og 84.000 garanter.

Ledelsen i de nye sparekasse forventer i 2022 at kunne præsentere et overskud på omkring 900 millioner kroner.

Annonce

Slår Kronjylland

Med fusionen er randersbaserede Sparekassen Kronjylland blevet frarøvet sin mangeårige status som Danmarks største garantsparekasse. En kendsgerning, som administrerende direktør Klaus Skjødt imidlertid lever fint med.

- Vi er jo vant til at konkurrere med de største og er ikke blevet mindre. Vi fortsætter også vores vækst, senest med etableringen af en afdeling i Roskilde.

- Vigtigt er først og fremmest, at vi også fremover vil have tilfredse kunder samt medarbejdere, som kan lide at arbejde for os. Derfor vil det også fortsat have vores hovedfokus, siger Klaus Skjødt og slår samtidig fast, at Sparekassen Kronjylland - uanset hvor meget den breder sig over hele landet - vil have hovedsæde i Randers.

Annonce

Stadig lokal

Trods størrelsen vil man i den nyskabte sparekasse fortsat lægge vægt på en lokal forankring.

Vi har også et delt formandsskab og sammen med delingen af posten som administrerende direktør er det et signal om, at der er tale om en ligeværdig fusion.

Per Sønderup, adm. direktør, Sparekassen Danmark

- Vores ønske er at skabe en garantsparekasse med fokus på den lokale forankring og lokalt samfundsansvar. Derfor er det også målet, at sparekassens fonde årligt skal kunne udbetale 100 mio. kr. årligt til almennyttige og velgørende formål. Dette mener vi er den samfundsmæssige mest bæredygtige forretningsmodel, hvor en stor del af indtjeningen gives tilbage til de lokalsamfund, hvor pengene tjenes, siger Vagn Hansen, og hans meddirektør supplerer

- Vi brænder for den lokale forankring, og derfor støtter vi også den lokale udvikling gennem sparekassens fonde – til gavn for både lokalsamfundene og sparekassen, siger Per Sønderup.

I en garantsparekasse er det et demokratisk flertal blandt garanterne, der vælger sparekassens øverste organ, repræsentantskabet, som herefter vælger en bestyrelse. Garantsparekassen har altså ingen ejere, der forventer at få del i et årligt overskud. Sparekassemodellen giver derfor mulighed for at investere en stor del af indtjeningen i udviklingen af de lokalsamfund, hvor sparekassen driver sin forretning.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Østjylland

Blev selvstændig som 25-årig: Byens bedste mester går selv med op på taget

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce