Annonce
Aarhus

Kronprinsen får en konge-eg på sin helt egen plads

Kronprinsen indvier træet sammen med 100 skoleelever på Frederiks Plads. Alle eleverne vil få udleveret et lille egetræ, som de kan tage med hjem og plante. Foto: Scanpix/Illustration: C.F. Møller

Onsdag 31. oktober bliver et 12 meter højt egetræ indviet på Frederiks Plads med deltagelse af kronprinsen selv. Træet er en gave fra Aarhus Kommune til kronprinsen i anledning af hans 50-års fødselsdag.

AARHUS: Kronprins Frederiks tætte forhold til Aarhus bliver cementeret og fejret onsdag 31. oktober, når et stort egetræ indvies på Frederiks Plads. Pladsen, som netop er opkaldt efter kronprinsen, er et af byens nye område med boliger, butik og parkeringspladser placeret bag Bruuns Galleri på DSBs gamle grund for Centralværkstedet.

Egetræet er en gave fra Aarhus Kommune og plantes i samarbejde med organisationen Plant et Træ samt Domis, Bricks og NCC Property Development, der alle har bidraget til at projektet har kunnet realiseres. Frederiks Plads er tegnet af arkitektfirmaet CF Møller og opført af de to bygherrer Bricks og NCC Property Development.

- Vi føler en særlig tilknytning til kronprinsen i Aarhus, og derfor er vi meget glade for at kunne give ham en gave, som vil markere vores følelser mange år frem i tiden. Vi forventer, at træet bliver op mod 25 meter højt, og at det vil blive et særligt kendetegn for kvarteret omkring Frederiks Plads. Træet viser desuden, at vi kan nå langt, når bygherre, organisationer og kommune står sammen om et projekt, forklarer Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Frederiks Plads er opkaldt efter kronprinsen. Foto: Kim Haugaard
Annonce

10.000 træer

Træplantningen bliver samtidig startskuddet til et samarbejde mellem Plant et træ og Aarhus Kommune.

- Vi har en vision om at gøre Aarhus grønnere og plante 10.000 træer frem mod 2025. Den vision er vi glade for at dele med Plant et træ, og vi vil fremadrettet arbejde tættere sammen om at gøre vores by grønnere, fortæller Bünyamin Simsek.

Philip Foss, direktør i Bricks, udtaler:

- Træet kommer til at stå midt på pladsen, hvor det i mange generationer fremover, vil være et samlingspunkt og synonymet for et karakterfyldt, majestætiskgrønt byrum for byens borger. Plantningen af et egetræ rummer derudover megen livssymbolik, som tydeliggøres med årstidernes skifte.

En konge-eg er betegnelsen for enkelte meget gamle og store egetræer, f.eks. Konge-egen i Nordskoven i Horns Herred.

Hvor længe træet så skal stå for at blive både stort og gammel nok, melder historien ikke noget om.

Frederiks Plads. Foto: Kim Haugaard
Kronprinsen indvier træet sammen med 100 skoleelever på Frederiks Plads. Alle eleverne vil få udleveret et lille egetræ, som de kan tage med hjem og plante. Illustration: C.F. Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce