Annonce
Aarhus

Kronprinsen svigter Aarhus: Royal Run løber uden om Danmarks næststørste by

Løbesmilet er tørret af hos mange århusianere. Kronprins Frederik kommer ikke til Aarhus med det kongelige Royal Run-løb i 2020. Foto: Scanpix
17.000 århusianere deltog i Royal Run i år med kronprins Frederik i spidsen. Næste år er Aarhus fravalgt til fordel for fem andre værtsbyer.

AARHUS: Royal Run vender tilbage 2. pinsedag næste år, løber det kongelige løb med kronprins Frederik i spidsen uden om Aarhus.

Løbet, der i år med kronprinsen i spidsen indtog Aarhus med 17.000 løbere i midtbyen, løber i 2020 langt uden om Aarhus. I stedet starter Royal Run med kronprins Frederik i spidsen i Sønderborg i næste års udgave.

Herefter går turen til Aalborg, hvor kronprinsessen løber, inden kronprinsen fortsætter i Odense. Afslutningen bliver i lighed med de to foregående år kronprinsens 10 km-løb i København og på Frederiksberg. Derudover bliver der igen Royal Run uden kongelig deltagelse på Bornholm.

- Kongehuset har haft et ønske om at nå så meget rundt i landet som muligt. Sønderborg var ikke på sidste år, den er nu med. Det er et tilvalg, vi har gjort, det er ikke et fravalg af Aarhus. Vi har rigtig gode oplevelser fra Aarhus og der er så vidt jeg kan se ikke noget til hinter for, at Aarhus kan få Royal Run i 2021, hvis det er fortsat er aktuelt til den tid, siger Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe på vegne af Bevæg dig for livet

- I år har vi kunnet tilføje et ekstra stop på turen, så vi nu har fire byer med kongelig deltagelse, og det betyder selvfølgelig, at vi når tæt på endnu flere danskere. Vi er rigtig glade for programmet for 2. pinsedag 2020, og vi ser frem til i fællesskab med kommuner og arrangører at skabe en helt enestående folkefest i de fire byer – samt på Bornholm, hvor der som bekendt er Royal Run uden kongelig deltagelse, udtaler Jakob Larsen.

I Aarhus var Royal Run en rigtig stor folkefest i år i hele midtbyen både for løbere og ikke mindst det store publikum. Men den mulighed kommer altså ikke igen i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce