Annonce
Aarhus

Kronprinsen svigter Aarhus: Royal Run løber uden om Danmarks næststørste by

Løbesmilet er tørret af hos mange århusianere. Kronprins Frederik kommer ikke til Aarhus med det kongelige Royal Run-løb i 2020. Foto: Scanpix
17.000 århusianere deltog i Royal Run i år med kronprins Frederik i spidsen. Næste år er Aarhus fravalgt til fordel for fem andre værtsbyer.
Annonce

AARHUS: Royal Run vender tilbage 2. pinsedag næste år, løber det kongelige løb med kronprins Frederik i spidsen uden om Aarhus.

Løbet, der i år med kronprinsen i spidsen indtog Aarhus med 17.000 løbere i midtbyen, løber i 2020 langt uden om Aarhus. I stedet starter Royal Run med kronprins Frederik i spidsen i Sønderborg i næste års udgave.

Herefter går turen til Aalborg, hvor kronprinsessen løber, inden kronprinsen fortsætter i Odense. Afslutningen bliver i lighed med de to foregående år kronprinsens 10 km-løb i København og på Frederiksberg. Derudover bliver der igen Royal Run uden kongelig deltagelse på Bornholm.

- Kongehuset har haft et ønske om at nå så meget rundt i landet som muligt. Sønderborg var ikke på sidste år, den er nu med. Det er et tilvalg, vi har gjort, det er ikke et fravalg af Aarhus. Vi har rigtig gode oplevelser fra Aarhus og der er så vidt jeg kan se ikke noget til hinter for, at Aarhus kan få Royal Run i 2021, hvis det er fortsat er aktuelt til den tid, siger Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe på vegne af Bevæg dig for livet

- I år har vi kunnet tilføje et ekstra stop på turen, så vi nu har fire byer med kongelig deltagelse, og det betyder selvfølgelig, at vi når tæt på endnu flere danskere. Vi er rigtig glade for programmet for 2. pinsedag 2020, og vi ser frem til i fællesskab med kommuner og arrangører at skabe en helt enestående folkefest i de fire byer – samt på Bornholm, hvor der som bekendt er Royal Run uden kongelig deltagelse, udtaler Jakob Larsen.

I Aarhus var Royal Run en rigtig stor folkefest i år i hele midtbyen både for løbere og ikke mindst det store publikum. Men den mulighed kommer altså ikke igen i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Yemen - et enkelt valg

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus For abonnenter

Analyse: Socialdemokraterne i Aarhus ved godt, at de er bagud på point

Aarhus

Efter ny corona-stramning: Alle århusianske gymnasier udskyder skolestart i 14 dage

Annonce