Annonce
Aarhus

Kronprinsessen kom til Aarhus

HKH Kronprinsesse Mary indvier TrygFondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital . Indvielsen finder sted den 30. maj 2012 og begynder kl. 9.50 og forventes afsluttet kl. 13.00 Programmet omfatter taler, rundvisning og cirkusforestilling til glæde for børnene, foruden, naturligvis, selve indvielsen, som HKH Kronprinsesse Mary forestår ved at klippe et rødt silkebånd over.En af de familier, som allerede har haft glæde af et ophold i Familiehuset er Carsten og anna Maria Zimakoff. Victoria Andersen på 51/2 år og levertransplanteret overrakte blomster. Inden øvede hu sig i at neje. Magnus Melchior Nielsen på 10 år og leukemipatient sagde farvel

Kronprinsesse Mary klippede onsdag en rød silkesnor og indviede dermed et tiltrængt fristed for langtidssyge børn og deres familier på Skejby Sygehus.

Forældre med kameraer, glade hospitalsklovne, politikere i jakkesæt og børn med iltslanger i næsen.

Alle ventede på det nysåede græs, da Region Midtjylland onsdag slog dørene op til TrygFondens Familiehus.

Præcis klokken 10.15 ankom kronprinsesse Mary i en koksgrå Krone 8, og hun fik overrakt en stor buket af Victoria Andersen, som blev levertransplanteret, da hun var kun syv måneder gammel. Se billederne: Mary indvier fristed for syge børn

Annonce

Denne onsdag var der ingen mén at mærke hos femårige Victoria, der havde lært at neje i sin børnehave og fulgte kronprinsessen ind i det cirkelrunde hus, som er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller.

Bygningen skal danne en hjemlig ramme for familier til langtidsindlagte børn på Aarhus Universitetshospital. Huset ligger i Skejby, og her kan både mor, far, søskende og evt. bedsteforældre bo samlet og have noget, der ligner en hverdag. Der er samtidig nem adgang til hospitalet, hvor det syge barn er indlagt sammen med den ene forælder.

Hospitalsledelsen har i 2009 med Regionsrådet i ryggen indgået en aftale med TrygFonden om støtte til byggeriet. Fonden »De små Glæder« er hovedsponsor på inventar, og Kræftens Bekæmpelse er underskudsgarant for driften i 10 år.

Alle familier med et langtidsindlagt barn på Børneafdelingen Aarhus Universitetshospital kan visiteres til at leje et værelse i TrygFondens Familiehus.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce