Annonce
Aarhus

Kropsprojekt fik folk til at måbe

Nogle af kropsdragterne "stak af". Forstået på den måde, at de pludselig spurtede ud fra udstillingen i Salling og ud på Strøget. Det samme kan man forvente de kommende dage. Foto: Axel Schütt.

AARHUS: Det er ikke for meget sagt, at projektet Anybody fik strøggængere lørdag eftermiddag til at måbe. For hvad var det lige, der foregik i Sallings store udstillingsvinduer?

I hver fald ikke noget, vi har set før. Anybody er et kropsprojekt, som er blevet til i samarbejde mellem Aarhus 2017, Danish Fashion Institute, Femmes Regionales og Ane Lynge-Jorlén.

I samarbejde med 13 designere og kunstnere har initiativtagerne lavet 15 unikke kropsdragter, som lørdag blev præsenteret for publikum.

- Vi har bedt designerne og kunstnerne om at gentænke indpakningen af kroppen og også dække ansigtet til, så vores opmærksomhed ledes over på formen og teksturerne, og ikke modellens identitet, forklarede Ane Lynge-Jorlén.

Annonce
Hvad sker der lige der? Et nysgerrigt Strøg-publikum fik sig en på opleveren ved Salling lørdag eftermiddag. Foto: Axel Schütt.

Deform krop

Publikum kunne blandt andet se kropsdragter, som lignede spøgelser. Samt en deform krop overtaget af naturens blomster.

Det var også en dragt, som havde rødder stikkende ud for at minde os om, hvor vigtigt det er at have jordforbindelse. Samt en dragt, som er lavet med inspiration af alt det tyggegummi, der sidder fast på gaderne. Samt mange andre.

Nej, den slags ser man ikke normalt i et stormagasin, og derfor var der en god grund til, at der blev måbet rundt omkring blandt publikum.

Hver dag klokken 15 frem til 5. april vil kropsdragterne blive aktiveret. Nogle af dem vil man også kunne se på Strøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce