Annonce
Aarhus

Kropsprojekt fik folk til at måbe

Nogle af kropsdragterne "stak af". Forstået på den måde, at de pludselig spurtede ud fra udstillingen i Salling og ud på Strøget. Det samme kan man forvente de kommende dage. Foto: Axel Schütt.
Annonce

AARHUS: Det er ikke for meget sagt, at projektet Anybody fik strøggængere lørdag eftermiddag til at måbe. For hvad var det lige, der foregik i Sallings store udstillingsvinduer?

I hver fald ikke noget, vi har set før. Anybody er et kropsprojekt, som er blevet til i samarbejde mellem Aarhus 2017, Danish Fashion Institute, Femmes Regionales og Ane Lynge-Jorlén.

I samarbejde med 13 designere og kunstnere har initiativtagerne lavet 15 unikke kropsdragter, som lørdag blev præsenteret for publikum.

- Vi har bedt designerne og kunstnerne om at gentænke indpakningen af kroppen og også dække ansigtet til, så vores opmærksomhed ledes over på formen og teksturerne, og ikke modellens identitet, forklarede Ane Lynge-Jorlén.

Hvad sker der lige der? Et nysgerrigt Strøg-publikum fik sig en på opleveren ved Salling lørdag eftermiddag. Foto: Axel Schütt.
Annonce

Deform krop

Publikum kunne blandt andet se kropsdragter, som lignede spøgelser. Samt en deform krop overtaget af naturens blomster.

Det var også en dragt, som havde rødder stikkende ud for at minde os om, hvor vigtigt det er at have jordforbindelse. Samt en dragt, som er lavet med inspiration af alt det tyggegummi, der sidder fast på gaderne. Samt mange andre.

Nej, den slags ser man ikke normalt i et stormagasin, og derfor var der en god grund til, at der blev måbet rundt omkring blandt publikum.

Hver dag klokken 15 frem til 5. april vil kropsdragterne blive aktiveret. Nogle af dem vil man også kunne se på Strøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Ny kulegravning af plejehjem i Aarhus: Fællestræk i sager om plejesvigt skal undersøges

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce