Annonce
Aarhus

Kropsprojekt fik folk til at måbe

Nogle af kropsdragterne "stak af". Forstået på den måde, at de pludselig spurtede ud fra udstillingen i Salling og ud på Strøget. Det samme kan man forvente de kommende dage. Foto: Axel Schütt.

AARHUS: Det er ikke for meget sagt, at projektet Anybody fik strøggængere lørdag eftermiddag til at måbe. For hvad var det lige, der foregik i Sallings store udstillingsvinduer?

I hver fald ikke noget, vi har set før. Anybody er et kropsprojekt, som er blevet til i samarbejde mellem Aarhus 2017, Danish Fashion Institute, Femmes Regionales og Ane Lynge-Jorlén.

I samarbejde med 13 designere og kunstnere har initiativtagerne lavet 15 unikke kropsdragter, som lørdag blev præsenteret for publikum.

- Vi har bedt designerne og kunstnerne om at gentænke indpakningen af kroppen og også dække ansigtet til, så vores opmærksomhed ledes over på formen og teksturerne, og ikke modellens identitet, forklarede Ane Lynge-Jorlén.

Annonce
Hvad sker der lige der? Et nysgerrigt Strøg-publikum fik sig en på opleveren ved Salling lørdag eftermiddag. Foto: Axel Schütt.

Deform krop

Publikum kunne blandt andet se kropsdragter, som lignede spøgelser. Samt en deform krop overtaget af naturens blomster.

Det var også en dragt, som havde rødder stikkende ud for at minde os om, hvor vigtigt det er at have jordforbindelse. Samt en dragt, som er lavet med inspiration af alt det tyggegummi, der sidder fast på gaderne. Samt mange andre.

Nej, den slags ser man ikke normalt i et stormagasin, og derfor var der en god grund til, at der blev måbet rundt omkring blandt publikum.

Hver dag klokken 15 frem til 5. april vil kropsdragterne blive aktiveret. Nogle af dem vil man også kunne se på Strøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce