Annonce
Rejser

Krydstogter for singler

Næsten alle kahytter på et krydstogtskib er beregnet til to personer, og rejser man alene, kommer man ofte til at betale for den person, der altså ikke er der. Men der der dog håb for dem, der ikke har lyst til at betale så meget. Foto: Colourbox
Mange singler får sig et chok, når de finder ud af, at de skal betale næsten lige så meget som et par, der rejser sammen, men det kan lade sig gøre at slippe billigere, forklarer salgschef i rejsebureau.
Annonce

"Hvorfor skal jeg betale dobbelt, bare fordi jeg rejser alene?"

Spørgsmål af den type får vi af og til på rejseredaktionen, og bureauerne får dem garanteret endnu hyppigere.

En læser spørger, om vi har kendskab til rederier med enkeltkahytter, eller om der er andre metoder til at komme på krydstogt som single uden at blive flået?

Vi har stillet spørgsmålet videre til Jesper Kiil, salgschef hos Peacock Travel, som allerførst forklarer, at rederierne normalt oplyser prisen pr. person betinget af, at to personer deler kahyt. Hvis man rejser alene, kommer man til at hænge på regningen for to personer, ofte minus et fradrag, fordi de færreste trods alt kan spise og drikke for to, hvis der er talen om all inclusive.

Rederiernes argument for den prispolitik er, at den singlerejsende optager pladsen for to. Modsat opgiver hotellerne prisen pr. værelse, og hvis man er to til at dele, er det bare heldigt for dem. Men i princippet er det altså samme prispolitik.

Jesper Kiil oplyser, at nogle rederier har skibe med et meget begrænset antal singlekahytter, og udvalget af typer er ligeledes yderst begrænset.

- Når det er lykkedes mig at få folk af sted i en af de kahytter, har de i bedste fald kunnet nøjes med at betale 10-25 procent mere end dem, der deler en dobbeltkahyt, og det er de fleste parate til at acceptere, mens det kniber mere, hvis man skal lægge 50 eller 75 procent oven i den oplyste pris pr. person.

Han anbefaler, at man enten selv holder øje med, hvad de enkelte rederier udbyder - ofte i kampagner - eller får et rejsebureau til at gøre det for sig.

- Jeg har en liste med navne og adresser på singler, så jeg kan sende en mail, når der dukker noget op, som kan være interessant for denne gruppe. Det er jo det, vi sidder med til daglig, mens det kan være ret tidkrævende for kunden.

Annonce

Bedste tidspunkt at slå til?

Kampagnerne lanceres typisk tre til seks måneder før afgang, og hvis man specifikt ønsker at komme med på for eksempel et krydstogt til de arktiske egne, gælder det om at bestille så længe før afgang som muligt for at opnå den bedste pris og sikre sig en plads. Er det vigtigste derimod "bare" at komme på et krydstogt uden skelen til geografi og tema, kan det lønne sig at vente, fordi flere af rederierne formentlig har problemer med at få skibet fyldt. Så sænker de prisen og tillægget for singleophold ud fra en vurdering om, at det er bedre at få nogle passagerer om bord, som godt nok ikke har betalt så meget for billetten, end at sejle med tomme kahytter, fordi de sidste passagerer trods alt har en eller anden form for forbrug om bord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Plantekød og pølsesnak

Aarhus

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Aarhus

Corona-syge sejlere: De fleste føler det som en influenza

Annonce