x
Annonce
Udland

Krydstogtskib får skylden for coronastigning i Sydney

Stringer/Reuters
Passagerer fra krydstogtskib med flere smittede fik lov at gå i land i Sydney uden sundhedstjek.

200 nye smittetilfælde onsdag i den australske storby Sydney bliver knyttet til passagerer på et krydstogtskib, der gik i land på trods af kendskab til mulig coronasmitte.

Det skriver det australske medie 7News.

Krydstogtskibet "Ruby Princess" ankom torsdag med mindst 13 personer, der havde følt sig dårlige og var blevet testet for coronavirus om bord.

De øvrige af de i alt 2700 passagerer fik lov til at komme i land uden sundhedstjek eller temperaturmåling.

De fik besked på at gå i hjemmekarantæne i 14 dage, men mange rejste derfra med kollektiv trafik og gennem tætbefolkede områder.

Ifølge 7News ville cirka en tredjedel af krydstogtgæsterne rejse til andre lande i verden, og det er sandsynligt, at man ikke finder ud af, hvorvidt smitten bliver spredt derfra.

Tirsdag lød det, at 130 passagerer var blevet registreret som smittede. Men ifølge det australske medie News 9 er der yderligere 200 tilfælde af smittede i staten New South Wales, hvor millionbyen Sydney ligger.

Blandt disse tilfælde er de første børn under ti år blevet registreret med coronavirus.

Det bringer det samlede antal af bekræftede smittetilfælde i staten op på 1029, hvilken er halvdelen af alle landets smittede.

Tirsdag døde en 77-årig kvindelig passager, der var smittet med virusset. Det bragte det samlede antal dødsfald i Australien op på otte indtil videre.

Politikere i staten har kaldt det "katastrofalt", at passagererne fik lov til at gå i land sidste torsdag, da krydstogtskibets ledelse var fuldt ud klar over, at passagerer kunne være smittede.

Onsdag formiddag lokal tid har Australien strammet regler for at inddæmme smittespredning af coronavirus.

Besøg i andres hjem bør "holdes på et minimum", mens der ikke må være flere end ti personer til begravelser og bryllupper.

Desuden forbyder Australien rejser til udlandet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce