x
Annonce
forside

Kuglen kommer ikke foreløbig

Your Rainbow Panorama på Aros åbner

Realdania står ikke klar med 10 millioner kroner for at fuldende Eliassons værk

Your rainbow panorama på taget af Aros i Aarhus er endnu ikke fuldendt. Der mangler en stor kugle inde i cirklen, og den kommer ikke foreløbig.

Annonce

Fonden Realdania, som har givet de 62 millioner kroner til regnbuen, er ikke klar med de cirka 10 millioner kroner, der skal til at opføre »Sphere«, som kuglen hedder.

Det oplyste fondens direktør Hans Peter Svendler ved regnbuens åbning fredag.

»Aros er flot uden kuglen. Kunstværket kan godt opleves uden den, og vi blev overbeviste om det, da Olafur Eliasson var den første, som sagde, at værket kunne fungere uden kuglen,« siger Hans Peter Svendler.

Han tror på, at det kan være en fordel for Aros, at værket kommer i etaper.

»Så får publikum en ny attraktion at gå efter om syv år, eller hvornår det bliver,« siger Svendler.

Kuglen skal være 10 meter i diameter og have linser i taget. Når man kigger i dem, og solen står det rigtige sted, vil det se ud som en regnbue.

Aros kan nu vente eller forsøge at skaffe pengene andre steder.

Olafur Eliasson er indstillet på, at »Sphere« skal fuldende værket.

»Jeg arbejdede med flere oplevelsesrum i regnbuen i det første projekt, inden jeg afleverede Your rainbow panorama til konkurrencen. Det var mere komplekst. Man er altid bange for, at bedømmerne ikke kan lide det, man laver. Så det endte med buen og kuglen,« siger Olafur Eliasson og fortsætter:

»Værket er blevet mere konsekvent ved, at regnbuen står alene. Det er minimalt og direkte. Under processen kaldte jeg det et hårdere værk. Men jeg vil stadig gerne have kuglen, og det vil jeg blive ved med at sige de næste 20-30 år,« siger Olafur Eliasson. »Jeg håber, der opstår en mulighed for at få kuglen med.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce