Annonce
Debat

Kul eller biomasse: Man tager sig til hovedet over venstrefløjen

"Det er for mig aldeles surrealistisk at erfare, at SF på byrådsmødet i Aarhus Kommune 20. januar 2021 foreslog at forbyde fyring med biomasse (træflis og lignende) på Studstrupværket", skriver Per Dalgaard. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Det er for mig aldeles surrealistisk at erfare, at SF på byrådsmødet i Aarhus Kommune 20. januar 2021 foreslog at forbyde fyring med biomasse (træflis og lignende) på Studstrupværket.

Jeg mindes min tid som klima- og energiordfører i Folketinget i perioden 2009-2011 (for Dansk Folkeparti, red.), hvor venstrefløjen, SF, Socialdemokratiet og Radikale Venstre, fremførte uafladelige krav om at afskaffe kulfyrede kraftvarmeværker i Danmark og ville have kul erstattet med biobrændsel som energikilde.


Man tager sig til hovedet. Hvordan skal århusianerne få deres varme? Sol og vind kan på ingen måde erstatte dette behov.


Det var det helt rigtige, sagde de, selv om videnskabelige fakta sagde anderledes. Det ville disse "politisk korrekte, grønne partier" ikke høre tale om. Kul er den sorte energikilde, der skulle ud, sagde disse progressive politikere.

Det er så sket for Studstrupværkets vedkommende med en rasende dyr ombygning på mere end en milliard kroner, betalt af forbrugerne. Nu har man så, på denne "grønne" fløj, endelig lyttet til videnskaben, hvorfor man vil have Studstrupværket lukket og erstattet med sol, vind og geoterminologi. Flere hundrede vindmøller, måske i Aarhus Bugt?

Man tager sig til hovedet. Hvordan skal århusianerne få deres varme? Sol og vind kan på ingen måde erstatte dette behov. Heldigvis var resten af byrådet afvisende overfor dette flippede forslag.

Hvilke alternative energikilder til afbrænding af fossile brændsler, der bl.a. anbefales af IEA, International Energy Agency, vil SF ikke kunne tåle at høre. Så det undlades her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce