Annonce
Kultur

Kultur skal gøre børns liv smukkere

Otte projektet fordelt i hele landet har fået tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje "Kulturbroen til børn og unge”. Et af projekterne er "Kultur der forandrer" i Aarhus, hvor pengene skal gå til at udvikle kultur- og fritidstilbud i en række udsatte boligområder. Billedet er fra Børnekulturhusets arkitekturcontainer i Gellerup. PR-foto
Aarhus får 340.000 kroner af Kulturstyrelsens pulje "Kulturbroen" til aktiviteter i udsatte boligområder.

AARHUS: Kunst skal gøre livet smukkere for århusianske børn i udsatte boligområder.

Et projekt med titlen "Kultur der forandrer" har i Aarhus fået 340.000 kroner til aktiviteter.

Mange ting er undervejs.

- Vi er ved at skabe et samarbejde med boligsociale medarbejdere i otte områder om at starte lokale fritidstilbud inden for kunst og kultur, og om at give børn, unge og familier kulturoplevelser både i og udenfor deres lokalområde. Et tegnehold fra Århus Kunstakademi er allerede i gang i Frydenlund, og Team Teatret fra Herning og Det lille Turnéteater er på vej med forestillinger, for eksempel "Den standhaftige tinsoldat". Vi vil også sætte aktiviteter i gang i andre områder, oplyser projektleder Ulla Stilling Pedersen, der er ansat i Børnekulturhuset i Aarhus.

Målgruppen er børn i alderen fra halvandet til 15 år, og det handler om disse boligområder: Bispehaven, Herredsvang, Langkærparken, Trigeparken, Frydenlund, Vandtårnsområdet og Viby Syd samt Skovgårdsparken.

Annonce

Brødtekst

Kommer I igen?

Der er to formål: Et er at gøre kunst og kultur til en del af fritidsundervisningen, et andet at give udsatte børn, unge og deres forældre kulturoplevelser.

For eksempel bliver der en uges udendørsarkitektur og byggeworkshop, et familie-musikforløb og aktiviteter i sommerferien.

Børnekulturhuset har erfaringer fra lignende projekter og oplever, at både børn og boligsociale medarbejdere i områderne spørger, om de kommer igen.

Blandt dem, der tidligere har deltaget, er Aarhus Billed- og Medieskole, Aarhus Musikskole og Teaterhuset Filuren.

Ejerskab til området

Projektet kan komme mange til gode.

Børnekulturhuset i Aarhus vurderer, at 480 børn bliver direkte involveret i fritidstilbuddene, 500 personer i familieorienterede oplevelser og 1360 børn i dagtilbud får gavn af oplevelserne med teatrene.

En hensigt er, at børn, unge og familier får større ejerskab til deres lokalområde som et sted med fritids- og kulturtilbud.

Projektet spiller sammen med Aarhus Kommunes pulje "Kultur, der løfter og forandrer".

Kunstbroen

Projektet "Kunstbroen" har fået 340.000 kroner af Kulturstyrelsen til kultur og kunst for børn i udsatte boligområder i Aarhus. Otte områder er med.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce