Annonce
Østjylland

Kulturelt samlingssted får en økonomisk vitaminindsprøjtning

Vitapark skal i gang med at renovere husets samlingssted. Der bliver afsat godt en mio. kroner til arbejdet, der bliver delt op i to etaper. Den første etape afsluttes i 2017, den anden lidt længere ude i fremtiden.

Annonce

ODDER: Med mindre byrådet på mandag omgør Økonomiudvalgets beslutning, så får Vitapark frigivet lige godt en mio. kr. af de ubrugte anlægsmidler. Dermed kan første etape af renoveringen af Kulturkøkkenet begynde.

Det er politisk besluttet, at Vitapark skal arbejde sig hen imod en bæredygtig økonomi. Kulturkøkkenet er en vigtig og strategisk indsats i forhold til at skabe økonomisk bæredygtighed, da renoveringen øger udlejningsmulighederne, og understøtter mulighederne for at skabe interne synergieffekter i Vitapark med Kulturkøkkenet som samlingssted.

Med renoveringen af Kulturkøkkenet ønsker Vitapark at understøtte kommunens visioner, og være det sted, hvor civilsamfundet har mulighed for at bidrage til fællesskabets udvikling, hvor et mangfoldigt kultur- og fritidsliv kan udfoldes, og hvor der kan skabes synergier mellem huset brugere. Synergier som forventes at kunne styrke den forebyggende indsats overfor borgerne.

Desuden har Kulturkøkkenet en stærk sammenhæng til kommunens brandingstrategi, og vil i fremtiden kunne være med til at brande Odder for potentielle tilflyttere, som et sted hvor det kulturelle vækstlag har gode gromuligheder, og hvor der er masser af aktiviteter og oplevelser for hele familien.

Annonce

Ånden bevares

Den ene million kroner skal bruges til at renovere køkkenet med respekt for rummets historie, så køkkenets ånd bliver bevaret. Blandt andet skal el- og vvsinstallationer udskiftes og depoter og kølerum skal fjernes.

Dertil kommer en lang liste med ønsker om sikring af asbestlofter, maler- og murerarbejde både inde og ude og rigtig meget andet, som skal kunne laves i første etape.

Det er meningen, at finansieringen af anden etape fortrinsvis skal skaffes via fonde. Her gælder det blandt andet toiletter, ventilationsanlæg og adgangskontrol.

Mens første etape ventes færdig i løbet af 2017, må anden etape formodentlig vente et par år med blive ført ud i livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Livsstil

Sådan føles det at blive gammel

Annonce