Annonce
Østjylland

Vil have internationale teaterfolk til Odder: Kulturelt videnscenter skyder op på Jernaldervej

Endnu er Pernille Bach og Christian Schrøder ikke kommet langt med indretningen af det nye kulturelle videnscenter for børn på Jernaldervej, men der skal nok komme vægge omkring toilettet. Foto: Søren E. Alwan
Christian Schrøder og Pernille Bach håber, at de kan trække teaterfolk til Odder og dermed skære lidt ned på rejsedagene.

Odder: Det er formodentlig den eneste trampolin på hele Jernaldervej, der står ud for nummer 35, men det er nok heller ikke et helt typisk firma, der er ved at blive bygget op på adressen.

Faktisk er det begyndelsen på det, som Christian Schrøder håber skal blive et kulturelt videnscenter for børn.

- Trampolinen er flyttet med for vores egne børns skyld, afslører Pernille Bach.

Sammen har de to i årevis drevet børneteateret Madam Bach. Det har medført rigtig mange rejsedage ikke mindst til Asien, hvor man er meget begejstrede for deres teaterform.

- Planen er at invitere internationale teaterfolk til Odder i stedet for altid selv at rejse, selvom vi stadig skal rejse meget, siger Christian Schrøder.

Annonce
Rachel er kommet hele vejen fra Kina for at plante et kinesisk træ på Jernaldervej, hvor Christian Schrøder og Pernille Bach åbner et kulturelt videnscenter for børn. Privatfoto

Trækker teatret fra hele Europa

Hvad der helt præcist skal foregå inde i den sorte bygning på den store grund ligger endnu ikke helt fast. Men det skal være en slags uddannelsescenter.

- Vi har lavet aftaler med flere europæiske teatre som vil komme på besøg og samarbejde med os i Odder i 2020, siger Christian Schrøder.

Inden da skulle det toilet, som foreløbig er det eneste møbel i den endnu vægløse bygning, gerne være gemt af vejen på et badeværelse og resten af det store rum gjort velegnet til kreativ udvikling.

- Det er jo faktisk lidt vildt at bygge noget, man ikke helt ved, hvad er endnu, griner Christian Schrøder.

Videnscentret bliver et supplement til Madam Bach som fortsat vil bo i Vitapark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce