Annonce
Kultur

Kulturen skal skabe jobs i Aarhus

Hollywoodge Knowledge Bazar skal blandt andet handle om, hvordan kulturen kan skabe jobs i Aarhus. Foto: Axel Schütt

Et samarbejde mellem Aarhus og tre andre europæiske byer kulminerer med en vidensbazar torsdag.

AARHUS: Aarhus' status som kulturhovedstad skal udnyttes til mere end blot kulturoplevelser, den skal også bruges til at blive klogere på, hvordan kulturen kan bruges i andre sammenhænge. Sådan lyder det fra rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom, i forbindelse med en vidensbazar, der løber af stabelen i Turbinehallen torsdag. Hollywoodge Knowledge Bazar hedder den, og er afslutningen på et fælles projekt mellem Aarhus, Lodz i Polen, Rotterdam i Holland og Hull i England.

- Med Hollywoodge gentænker vi indsatsen for unge ledige og ser på, hvordan samspillet mellem kultur, iværksætteri og erhvervsliv kan give job. Projektet skal vise nye veje i jobindsatsen for unge med evner og interesse for de kreative fag. På den måde anlægger projektet med et perspektiv, der rækker ud over kulturåret, siger Thomas Medom.

Fokus for Hollywoodge - hvis navn kommer fra den polske udtale af Lodz - er at skabe jobs i krydsfeltet mellem erhvervs- og kulturlivet i de deltagende byer. På bazaren bliver projektets resultater præsenteret som optakt til drøftelser, videndeling og videreudvikling. Der er åbent for hele offentligheden fra klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce