Annonce
Kultur

Kulturen skal skabe jobs i Aarhus

Hollywoodge Knowledge Bazar skal blandt andet handle om, hvordan kulturen kan skabe jobs i Aarhus. Foto: Axel Schütt

Et samarbejde mellem Aarhus og tre andre europæiske byer kulminerer med en vidensbazar torsdag.

Annonce

AARHUS: Aarhus' status som kulturhovedstad skal udnyttes til mere end blot kulturoplevelser, den skal også bruges til at blive klogere på, hvordan kulturen kan bruges i andre sammenhænge. Sådan lyder det fra rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom, i forbindelse med en vidensbazar, der løber af stabelen i Turbinehallen torsdag. Hollywoodge Knowledge Bazar hedder den, og er afslutningen på et fælles projekt mellem Aarhus, Lodz i Polen, Rotterdam i Holland og Hull i England.

- Med Hollywoodge gentænker vi indsatsen for unge ledige og ser på, hvordan samspillet mellem kultur, iværksætteri og erhvervsliv kan give job. Projektet skal vise nye veje i jobindsatsen for unge med evner og interesse for de kreative fag. På den måde anlægger projektet med et perspektiv, der rækker ud over kulturåret, siger Thomas Medom.

Fokus for Hollywoodge - hvis navn kommer fra den polske udtale af Lodz - er at skabe jobs i krydsfeltet mellem erhvervs- og kulturlivet i de deltagende byer. På bazaren bliver projektets resultater præsenteret som optakt til drøftelser, videndeling og videreudvikling. Der er åbent for hele offentligheden fra klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Aarhus

Corona-bremset rockband: Hellere blive skuffet 25 gange end  sidde og vente derhjemme

AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce