Annonce
Kultur

Kulturforening i Odder holder anderledes generalforsamling

Odder Kulturforenings formand Anna Birte Sparvath håber at se rigtig mange til generalforsamlingen 18. februar. Arkivfoto
Er man interesseret i kulturlivet i Odder, er man også velkommen på generalforsamlingen i Odder Kulturforening. Det bliver ikke kedeligt, lover formanden.

Odder: Det bliver ikke en helt almindelig generalforsamling, som Odder Kulturforening holder 18. februar kl. 18.30. Der bliver nemlig både underholdning, fællesspisning og oplevelser.

- Vi vægter det kreative frem for det formelle på generalforsamlingen, så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man har lyst til at være med. Det bliver helt sikkert ikke kedeligt, lover Anna Birte Sparvath, der er formand for Odder Kulturforeningen, i en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen holdes på Odder Museum, og forstander Søren Møllgaard Kristensen fra Egmont Højskolen guider igennem aftenen, mens Jørgen Rønsbo står for musik og fællessang.

- Jeg vil fortælle, om alle de oplevelser vi har haft i foreningen, siden vi blev etableret i januar 2019. Jeg fortæller også om al den kultur, der er skabt af foreninger og andre, takket være penge, der er blevet søgt fra kulturforeningen. Og så kommer jeg ind på, hvilke ønsker og drømme, vi har for 2020, siger Anna Birte Sparvath.

Annonce

Medlemsskab er gratis

Nogle af de aktører, som i årets løb har fået støtte til deres initiativer, fortæller om deres aktiviteter. Det er blandt andet Odder Koret.

For at deltage i generalforsamlingen skal man være medlem af Odder Kulturforening. Det er gratis, og man kan melde sig til på foreningens hjemmeside senest 11. februar. Odder Kulturforening har i dag 150 medlemmer.

- Vi vil gerne være flere, så kom og vær med til generalforsamlingen og meld jer ind i foreningen, så vi sammen kan styrke kulturen i Odder Kommune, siger Anna Birte Sparvath.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce