x
Annonce
Aarhus

Kulturformand: Det kræver det at skabe et lokalt kulturhus

Steen B. Andersen (S) er formand for kulturudvalget. Han kan sagtens se perspektiver i at omdanne den gamle præstegård i Viby til et kulturhus. Men det vil kræve en bred opbakning lokalt, hvis sådan et projekt skal lykkes, fastslår han. Arkivfoto: Kim Haugaard
Formand for kulturudvalget i Aarhus Kommune, Steen B. Andersen, ønsker held og lykke med ideen om at stable et kulturhus på benene i Viby, men advarer om, at det koster mange kræfter.

AARHUS: Det er ikke en dårlig idé at omdanne Viby Præstegård til et lokalt kulturhus.

Men det er heller ingen nem idé at føre ud i livet. Sådan lyder det fra Steen B. Andersen, der er byrådsmedlem for Socialdemokratiet og formand for kulturudvalget.

- Det er ikke en opgave, kommunen påtager sig. Sådan noget skal starte bottom-up i lokalområdet, som det eksempelvis er sket med Gasværket i Brabrand og Elværket i Åbyhøj.

- Så skal selve bygningen også egne sig til formålet. Nu har jeg selv kun set præstegården udefra, og der er den da smuk. Men er den også multi-anvendelig på indersiden til forskellige arrangementer? Kan den blive det?

- Og så skal man virkelig have styr på finansieringen. Der skal være nogen, der er interesserede i at støtte det økonomisk, og det kunne måske blandt andet være menighedsrådet. Jeg ved, at kirkerne i Aarhus generelt gerne vil støtte op om deres lokalområder, siger Steen B. Andersen.

Kort sagt gælder det altså om at få tændt op under de lokale ildsjæle, hvis man vil have kommunen til at se velvilligt på et projekt.

- Hvis man kan vise, at det lokale engagement er der, så er vi i kommunen absolut villige til at yde vores del for at få sådan noget op at stå. Men det skal starte nedefra, siger Steen B. Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Annonce