Annonce
Aarhus

Kulturhovedstadsåret er slut, men Aarhus 2017-fliserne bliver som et minde

Ved hjælp af app'en Aarhus BorgerTip kan man gøre kommunen opmærksom på knækkede fliser. Da Aarhus Kommune i september 2016 begyndte at lægge de specialdesignede Aarhus 2017-fliser i byens fortove, var der flere efterspørgsler på dem.- Vi har allerede haft flere henvendelser. Også fra folk, der ønskede sig et helt 2017 fortov. Det kan man naturligvis ikke. 4.000 fliser er ikke ret mange, og vi ser gerne, de ligger mange forskellige - og tilfældige - steder, så man også, når man om ti år ser fliserne kommer til at tænke på 2017, sagde Thomas Skov, ingeniør ved Center for Byens Anvendelse, dengang til avisen. Foto: Kim Haugaard

4.000 specialdesignede 2017-fliser er placerede over alt i byen. Og her bliver de liggende, også selv om kulturhovedstadsåret er forbi.

AARHUS: De 4.000 specialdesignede 2017-fliser var tænkt som en enkelt og sjov måde at markere begivenheden på. De er placerede i fortove over alt i byen og her skal de blive liggende, også selv om kulturhovedstadsåret officielt er forbi.

- Vi har ingen hensigt om at tage fliserne op igen. De er tænkt som et minde om at vi var kulturhovedstad, som århusianerne kan tænke tilbage på, fortæller Kim Gulvad Svendsen, afdelingschef fra Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune.

Det samme gælder den farverige fodgængerovergang ved Regina-krydset, der hvor Sønder Allé krydser Ryesgade/Søndergade, der fortsat er prydet med 2017's spraglede logo. Feltet var tænkt som en særlig velkomst til kulturhovedstadsåret til århusianerne og byens gæster. Reginakrydset fik ny asfalt i 2016, og det gav mulighed for at lave fodgængerfeltet uden ekstra omkostninger ved kulturhovedstadsårets start.

- Vi ville gerne prøve at lave noget, som gjorde folk opmærksom på at Aarhus var kulturhovedstad, forklarer Kim Gulvad Svendsen, der fortæller, at Aarhus Pride, som bruger regnbuefarver i deres logo, også har været glade for fodgængerfeltet.

Også det lysende kunstværk "Hesitation of Light", skabt af den Aarhus-baserede kunstner Signe Klejs, der siden 18. januar har lyst Ringgadebroen op, bliver.

Lyskastningen fortsætter indtil år 2023 med finansiering fra Aarhus Kommune.

De farverige striber i Regina-krydset bliver som et minde om Aarhus 2017. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce