Annonce
Kultur

Kulturministeren i Aarhus: 2017 var en begyndelse

- Evaluereingen slår også ned på steder, hvor man ikke er kommet helt i mål, og det er også vigtigt at se i øjnene. Fx kunne vækstlaget have været inddraget mere og målet om at fange nye publikumsgrupper blev måske heller ikke nået i hel den grad, man havde ambitioner om. Men når man sætter ambitionerne højt, skal man også være indstillet på, at man måske ikke når i mål med det hele, men vi kan lære af det, sagde kulturminister Mette Bock (LA) på 2017-konferencen. Foto: Axel Schütt

Kulturminister Mette Bock (LA) var tilfreds med udbyttet af Aarhus 2017, men opfordrede også til at den trampolineffekt, som kulturhovedstadsåret har givet, nu ville blive udnyttet af lokale politikere og kulturaktører.

AARHUS: - Kulturhovedstadsåret har på langt de fleste punkter levet op til det, vi havde håbet og troet på. Det er på mange måder et forbilledligt eksempel på et vellykket og gennemført kulturelt megaavent, sagde Mette Bock, der var på besøg på sit gamle universitet for at give 2017-rapporten et par ord med på vejen.

Der blev brugt 461 mio. kroner på kulturhovedstadsåret. Det svarer nogenlunde til, hvad Statens Kunstfond uddeler på et år. Derfor mente ministeren også, at det var klogt, at der fra starten af projektet var indtænkt en evaluering, der kunne give indblik i, hvad der virkede og ikke virkede.

- Det er supergodt at få samlet op, dels fordi at det kan bruges andre steder, men også fordi man kan bruge det til at se på, hvordan kulturlivet skal folde sig ud fremover, sagde ministeren.

Hun glædede sig over, at man har lavet en forlængelse af det regionale kultursamarbejde.

- Det er et tegn på, at det her ikke bare var et år, som er slut og nu vender vi tilbage til, som det var før. Der er nogle ting, som man kan bære med sig videre, sagde hun med håb om, at det samarbejde ville række længere end til 2020.

Men Mette Bock understregede også, at et kulturhovedstadsår ikke kun handler om kroner og ører, men at kultur også var en investering i 'det gode liv' for borgerne men også i regionens kulturliv.

- Det væsentlige er, hvad gør det i forhold til det kulturliv der er, og den måde man samarbejder omkring kultur. De dele kan man ikke sætte på standartmål eller bundlinje, men de har alligevel kæmpestor betydning. Det har evalueringen også peget på, sagde hun.

Ministeren så kulturhovedstadsåret som en trambolin, der kunne give et nyt afsæt for Aarhus og regionen.

- Kulturhovedstadsåret er ikke kun kulminationen af mange års forberedelse, men også en begyndelse på, hvordan det skal udvikle sig de kommende år, og der er jeg helt sikker på, at der er blevet etableret mange samarbejder, som man vil bygge videre på i de kommende år, sagde Mette Bock, der ville følge med i den udvikling fra sidelinjen og være med til at bringe erfaringerne videre til andre regioner i Danmark.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Kultur For abonnenter

Ny stor dansk filmsatsning smider Karen og Robert ud af deres villa - de bor nemlig i en kopi af kendt dansk sangers barndomshjem

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Annonce