Annonce
Aarhus

Kulturprisen 2018 gik til Institut for X: - Vi er fandenivoldske og fantastiske

Det var en glad Mads Peter Laursen, der modtog årets Kulturpris. - Institut for X giver Aarhus mere undergrund og overgrund. Vi giver byen kreative frizoner, som man ser i storbyer som Berlin. Det er unikt, og det skal styrkes, som det bliver i dag, lød det blandt andet i takketalen. Foto: Flemming Krogh

Årets Kulturpris gik til Institut for X på Godsbanen. Særligt Mads Peter Laursen, der er daglig leder af instituttet, blev hyldet for at være en ægte ildsjæl i byen.

AARHUS: Med ordene: "Vinderen er billedet på mindre pænhed og mere Berlin" var det Institut for X, der i år modtog Kulturprisen og de 100.000 kroner ved mandagens prisoverrækkelse.

Det var en tydelig glad og stolt Mads Peter Laursen, som modtog prisen og den kæmpestore check på Antikmuseet.

- Vi prøver at gøre det bedst mulige for byen og styrke den kulturelle fødekæde midt i den her guldalder, vi oplever lige nu i Aarhus. Vi giver provinsbyen en snert af storby og ja, Berlin. Derfor er Institut for X er unik. Det unikke skal styrkes, og det bliver det i dag med den her pris. Mere af det, smågrinede Mads Peter Laursen i sin takketale.

Kulturprisen gives hvert år til en person, en gruppe, en forening eller en institution, der med udgangspunkt eller base i Aarhus Kommune har sat kultur på dagsordenen og gjort en forskel for både byen og århusianerne.

Og i sin takketale kom Mads Peter Laursen ind på, at Institut for X netop er alt dét.

- Derfor er det et kæmpe klap på skulderen til alle dem, der lægger masser af timer, blod, sved og tårer i det her projekt - og ikke mindst mig selv, siger han.

- For det kan man godt gå og glemme lidt. Så det betyder utrolig meget for os, fortalte Mads Peter Laursen.

Prisen blev uddelt for første gang sidste år. Her var Institut for X også nomineret, men måtte se sig slået af Sydhavnen, der rendte med prisen. Men i år blev det altså Mads Peter Laursens tur til at modtage prisen og ros for sit mangeårige arbejde med området på Godsbanen.

Det er rådmanden for Kultur- og Borgerservice, Rabih Azad Ahmad (R), der i samarbejde med Spar Nord Banken, Aarhuus Stiftstidendes Fond og Århus Stiftstidende, har oprettet prisen for at hylde personer eller institutioner, der gør noget særligt for kulturlivet i byen.

Annonce

FAKTA

Der var fem nominerede: Museum Ovartaci, En hemmelig klub, Ungdomskulturhuset, Institut for X og Det tyrkise telt.Ikke færre end 53 kandidater var foreslået, og der var kommet i alt 180 indstillinger.

Spar Nord Banken og Aarhuus Stiftstidendes bidrager hver med 50.000 kroner til den pris.

I 2017 gik prisen til Sydhavnen, men i år vandt Institut for X.

Opmærksomheden og æren betyder klart mest for Mads Peter Laursen og resten af holdet bag Institut for X. Det er godt for sammenholdet at få et stort klap på skulderen for deres arbejde, mener manden i spidsen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-Silkeborg udskudt med 10 minutter

Annonce