Annonce
Aarhus

Kulturrådmand søger orlov - skal være far igen: Her er hans afløser

Metin Lindved Aydin (tv) overtager til efteråret posten som kulturrådmand, når den nuværende rådmand Rabih Azad–Ahmad (th) går på barselsorlov i tre måneder. I midten ses det tredje radikale byrådsmedlem Mahad Yussuf. Foto: Jakob Langkilde
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad søger tre måneders orlov til efteråret - nyvalgt byrådsmedlem skal vikariere som rådmand.

AARHUS: Aarhus får en ny midlertidig kulturrådmand til efteråret, når den nuværende rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) går på barselsorlov.

- Vi skal have vores andet barn, og jeg tænker, at det vil være dejligt at være sammen med  familien på en orlov. Det har både min familie og jeg behov for, forklarer Rabih Azad Ahmad, 46 år, som vil søge byrådet om lov til at tage orlov fra 26. september og tre måneder frem.

Han har i forvejen et barn sammen med sin kone samt tre børn fra et tidligere forhold.

Annonce

Hans kone har termin i slutningen af juli, og på det tidspunkt søger han også 14 dages barselsorlov.

- Må vise vejen

- Jeg tænker, at vi som fædre må vise vejen og tage orlov, uddyber Rabih Azad-Ahmad.

Som konstitueret kulturrådmand til efteråret indsættes det nyvalgte byrådsmedlem for Radikale Venstre, Metin Lindved Aydin. Han er uddannet arkitekt og medlem af udvalget for teknik og miljø, økonomiudvalget og sidder i Kongelundens politiske følgegruppe.

Metin Lindved Aydin blev radikal stemmesluger ved valget i november, hvor han fik 2.961 personlige stemmer mod den radikale spidskandidat Rabih Azads 2.153 stemmer.

Flere forudså derfor et opgør om at være politisk leder og rådmand, men Metin Lindved Aydin trak sig frivilligt fra den kamp allerede samme aften med disse ord:

-  Det er fordi, at vi ikke vil få et stærkere radikalt hold, hvis jeg havde taget rådmandsposten. Jeg er glad for, at Rabih vil tage den, for jeg er ikke klar til at tage den. Kultur og Borgerservice, det er Rabihs område. Mit område er Teknik og Miljø.

Annonce

"Politik er vokset i mig"

I dag siger Metin Lindved Aydin, at politikken kun er vokset i ham i de fire en halv måned, han foreløbig har været med.

- Så jeg er helt klar til at påtage mig jobbet som rådmand, siger han.

Har du fortrudt, at du ikke gik efter rådmandsposten, da du fik flest stemmer?

- Nej, for  selv om flere ikke kunne forstå det og mente det var en spildt chance, var de fleste alligevel forstående og mente, det var stærkt og udtryk for integritet. Det var ikke af storsind, at jeg ikke tog kampen, men fordi jeg ville noget andet, nemlig arbejde med teknik og miljø, forklarer Metin Aydin.

Han ser nu meget frem til at skifte hobbyjobbet som politiker ud med fuldtidsjobbet som  kulturrådmand, selv om det betyder, at han må geare ned for sin private virksomhed.

- Jeg har én medarbejder ansat, der får lov til at køre virksomheden videre, mens jeg må drosle ned til at svare på mails, når jeg kommer hjem fra rådmandsjobbet, siger han.

Rabih Azad-Ahmad er helt tryg ved, at kollegaen til efteråret skal vikariere som kulturrådmand:

- Metin er en dygtig mand, så det er jeg helt tryg ved, siger Rabih Azad-Ahmad.

Som suppleant for Rabih Azad-Ahmad ser det ud til at De Radikales førstesuppleant Mattias Agger, Risskov, får tre måneders plads i byrådet. Han fik 994 personlige stemmer ved valget. Derudover sidder Mahad Yussuf også i byrådet for De Radikale.


Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Stole, glas og flasker fløj gennem luften: Vrede mænd raserede beværtning i Skolegade

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Annonce