Annonce
Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Rådmand Bünyamin Simsek har bedt om at få afdækket ansvarsområdet mellem to forvaltninger, hans egen Teknik og Miljø Rabih Azad-Ahmads Kultur og Borgerservice. Foto: Jens Thaysen
Venstres rådmand kritiserer sin radikale kollega for forvaltning af det, der i virkligheden er hans eget område.

AARHUS: Onsdag og torsdag har vi skrevet om, hvordan nye p-regler på fiskerihavnen har bragt sindene i kog.

Fiskehandlerne er utilfredse med, at der er indført 3-timers parkering på alle pladser. Gæsterne på Havnens Varmestue brokker sig, blandt andet på Facebook, hvor også Rådmanden for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) har blandet sig i debatten.

"Det er Kultur og Borgerservice der forvalter områder og jeg har Pva de forretningsdrivende forsøgt at påvirke den Radikale rådmand, desværre uden held. Det betyder ikke vi opgiver, vi vil med vores udvalgs mdl Hans Skou og Peter Sporleder stadig forsøge at få RV (Radikale,red) til at udvise erhvervs venlighed. V (Venstre,red) støtter de forretningsdrivende og måske området skal tilbage til Teknik og Miljø", skriver Bünyamin Simsek på Facebook.

Det undrer rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad:

- Det er jo Bünyamin Simseks egen afdeling Teknik og Miljø, der har stået for høringen og anbefalet, hvad der skulle ske på havnen med hensyn til parkeringen. Det er os, der ejer grunden, men Teknik og Miljø, der er myndighed på vejen og har ekspertisen på området, siger Rabih Azad-Ahmad.

Annonce
Teknik og Miljø har gennemført en høring blandt havnens brugere. Ingen af dem ønskede den parkeringsløsning, der blev valgt. Foto: Jens Thaysen

Ansvarsområder

Også Bünyamin Simseks partifælle, Hans Skou, har stillet spørgsmål til Rabih Azad-Ahmad om, hvordan området forvaltes.

- Jeg blev overasket over, at Hans Skou stillede mig de spørgsmål, de er også sendt til Bünyamin Simsek. Han burde kunne fortælle Hans Skou, hvordan det forholder sig, de er jo i samme parti, siger Rabih Azad-Ahmad.

- Er der tale om politisk drilleri?

- Jeg ved det ikke, måske er det et udtryk for, at man ikke taler sammen. Jeg kan være i tvivl om, Bünyamin Simsek ved, hvad der sker i hans afdeling. Han er både politisk og administrativt ansvarlig for det, afdelingen anbefaler, siger Rabih Azad-Ahmad.

Bünyamin Simsek havde ikke tid til at tale med avisen torsdag, men skriver i en SMS, at han "har bedt om at få afdækket ansvarsområdet mellem de to forvaltninger."

Utilfredse foreninger

Aarhus Kommunes Teknik og Miljø modtog høringssvar fra Aarhus Havn, Banedanmark, Restaurant Anker, Enversion A/S, Havnens Fiskehus, Clausens Fiskehandel, Einar Christensen Fiskerøgeri, Århus Fiskeeksport, Havnens Varmestue, Kocheriet og FTL-Tursejlerne og Fællesrådet for foreninger og klubber på FTL havnen i Aarhus, der tilsammen repræsenterer samtlige 22 foreninger med aktiviteter på FTL havnen.

Aarhus Havn og Banedanmark havde ingen bemærkninger til udkastet.

Sejlerne påpegede, at der ville være utilstrækkeligt med parkeringspladser, og at 3-timers parkering er uforligneligt med deres medlemmers aktiviteter.

Restaurant Anker, Havnens Fiskehus, Clausens Fiskehandel, Einar Christensen Fiskerøgeri, Århus Fiskeeksport, Havnens Varmestue og Kocheriet anførte:

"At det er uforeneligt med ønsket om at bevare Fiskerihavnen så tæt på det oprindelige miljø og imødekommelse af deres kunders behov at indføre generelle parkeringsregler, da det således vil tiltrække bilister der ikke har et ærinde på Fiskerihavnen." og " at der er behov for mindst 20 parkeringspladser til erhvervskøretøjer på Fiskerihavnen, og det er uforståeligt, at havnens medlemmer får gratis parkering i de lukkede områder, mens erhvervslivet skal betale for parkeringen."

- 26. marts 2019 skriver Teknik og Miljø i høringsnotatet, at "der ikke er indkommet hørings-bemærkninger, der betyder, at Aarhus Kommune vil ændre i den foreslåede løsning", siger Rabih Azad-Ahmad.

Havnens Varmestue. Foto: Jens Thaysen
Engang var der fiskekuttere, der hvor der i dag er lystbåde. Foto: Jens Thaysen
Det er slut med at holde hele dagen på havnen i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce