Annonce
Læserbrev

Kulturstrategi. Vi skal sikre kulturarven, debatkulturen og de frivillige kulturforeninger

Læserbrev: Til efteråret skal Børne- Uddannelses- og Kultur Udvalget formulere en ny kulturstrategi for Odder Kommune. De Konservative vil i den sammenhæng komme med en række forslag. Vi ønsker som det første borgerinddragelse i forhold til kulturområdet. Den skal understøtte en større interesse for, debat om og et ejerskab til kulturen.

Dernæst ønsker vi et større fokus på formidlingen af kulturarven. Det er vigtigt, at vi husker at formidle områdets historie til børn og unge, ligesom ny-tilflyttere og turister skal have let adgang til kulturarven. Man kan konkret lave en kulturarvssti med udgangspunkt i kulturmiljøerne, ligesom udvalgte gadeskilte kan tilføjes en tekst om gadens historie.

Den nye kulturstrategi bør samtidig have et fokus på at understøtte de frivillige kulturforeningers arbejde. Det kan ske via en kulturkalender, som skal gøre det nemt at reklamere for arrangementer. Man kan også tænke i nye samarbejder mellem kommunen og kulturaktører, ligesom man kender det indenfor andre områder.

Vi ser også et potentiale i at gentænke og udvikle brugen af forsamlingshusene. Man kan her overveje muligheder som adgang til en kopimaskine, internetadgang, kreative værksteder, koncerter samt hente bibliotekslån. Forsamlingshusene bør et naturligt sted, som sikrer kulturtilbud i hele kommunen. Ikke kun i Odder.

Et sidste ønske til kulturstrategien er, at den skal understøtte en bedre debatkultur. Lad os få flere debatarrangementer, hvor borgere og politikere mødes i uformelle rammer. Hvor der er tid og plads til en god og ærlig diskussion, og hvor man kan give hinanden lov til at tænke højt. Alle - ung som gammel - skal inviteres med ind i debatten. Man kan også arbejde for et lokalt folkemøde, hvor foreninger, lokalråd, partier og virksomheder kan deltage med fokus på at diskutere små og store emner lokalt og nationalt. Et folkemøde, hvor der også skal være plads til at hylde den fælles historie og kultur igennem taler, foredrag og fællessang.

De Konservative har derfor mange ønsker til den kommende kulturstrategi. En strategi, som skal danne rammen for kulturlivet i Odder Kommune mange år frem. Derfor håber vi, at de andre partier i byrådet vil bakke op om vores forslag.

Annonce
Martin MIkkelsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce