x
Annonce
Østjylland

Kun begravelser med få deltagere i Odder Provsti

Provst Dorte Sørensen opfodrer til, at man tager sig en snakmed den lokale præst, hvis et familiemedlem dør. Men sikkert er det, at der ikke vil blive givet tilladelse til deltagelse af mere end 10 personer ved begravelsen. Og det uanset hvilken kirke, der kommer til at foregår i. Arkivfoto: sØREN e. aLWAN
Alle menighedsråd er enige om sige nej til mere end 10 deltagere.

Odder: Efter at regeringen i sidste uge forbød forsamlinger med mere end 10 deltagere, drøftede menighedsrådene i Odder Provsti senere på ugen situationen. For hvad gør man så ved begravelser?

Nogle steder blev der nemlig senere på ugen åbnet op for, at man kan foretage begravelser med flere deltagere, men sådan bliver det ikke i Odder provsti.

Her har samtlige menighedsråd besluttet, at begravelser og bisættelser alle steder kun kan gennemføres med højst 10 deltagere, uanset om handlingen foregår i kirken eller på kirkegården.

Annonce

Tal om det

- En måde at samles på uden at samles kan være at optage handlingen, så andre kan følge med hjemmefra. Det er ikke optimalt, men lige nu er det trods alt en foranstaltning, som familien kan iværksætte, siger provst Dorte Sørensen, der også fortæller, at de efterladte ved bisættelser også kan vælge at samles der, hvor kisten nu engang står og her gennemføre et kort jordpåkastelsesritual.

Efter kremering, og når forsamlingsforbuddet bliver ophævet, kan der så afholdes en højtidelighed i kirken, hvor man efterfølgende kan følges ud på kirkegården og sænke urnen ned på gravstedet.

- Grundlæggende vil jeg opfordre efterladte til at få en snak med deres lokale sognepræst om hele situationen. Er der en alvorlig syg og døende i familien, kan det også være en mulighed at tale med vedkommende om afskeden, mens der tid til det. Det kan måske give ro og tryghed, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce