Annonce
Aarhus

Kun en smittet: Skole i tvangsnedlukket sogn genåbner

Sødalskolen genåbner, men Gellerup Sogn er stadig tvangsnedlukket. Foto: Google Street View
- Det bliver skønt at få børnene ind igen, siger skoleleder Karen Henriette Jessen.

BRABRAND: Mandag blev Gellerup Sogn tvangsnedlukket på grund af stor smittespredning. Det skete, da data fra Statens Serum Institut viste, at sognet ligger over den kritiske grænse på alle tre parametre, som afgør om et sogn per automatik lukker.

Selvom Sødalskolen kun havde en smittet, var den blandt de institutioner der måtte lukke.

Tirsdag har skolen dog fået grønt lys til at genåbne. Det bekræfter stadsdirektør Niels Højberg, der er leder Aarhus Kommunes kriseledelse, over for Århus Stiftstidende.

Annonce

Stadsdirektøren fortalte tidligere tirsdag til Århus Stiftstidende, at Aarhus Kommune havde ansøgt Styrelsen For Patientsikkerhed om tilladelse til at genåbne, selvom skolen ligger i det tvangsnedlukkede Gellerup Sogn.

- Vores hovedargument er, at vi tror, at vi bedre kan bryde smittekæderne med den massive testning, der foregår på skolerne, sagde han.

Den ansøgning er nu godkendt af Styrelsen For Patientsikkerhed. Dermed kan skolen genåbne - det samme kan tre klubtilbud i sognet.

Bidrager til øget kontrol

Styrelsen lægger i sin afgørelse blandt andet vægt på, at skolerne og klubberne bidrager til øget kontrol med epidemien, da elever og unge er i faste grupper, mens de er i skole eller klub og bliver testet jævnligt. Styrelsen lægger endvidere vægt på, at der ikke er smitteudbrud på skolen og at en den generelle hjemsendelse vil medføre mindre opfølgning og opsyn med eleverne.

Afgørelsen indebærer, at der er adgang for elever, deres forældre og andre pårørende i skolen og i klubberne i sædvanligt omfang.

- Jeg glæder mig over, at børnene og de unge igen kan komme i skole og klub. Der har hele vejen igennem været godt styr på smitten, hvor hverken klub eller skole har været mere ramt end andre skoler i områder med mindre smitte. Samtidig forstår jeg også, at det kan medføre en vis usikkerhed med først nedlukning og siden genåbning, men vi har stor tillid til de sundhedsfaglige vurderinger af situationen, siger Susanne Hammer-Jakobsen, Børn og Unge-chef for distrikt Vest.

Smitteudviklingen vil blive fulgt tæt i de kommende dage og uger.

Annonce

Testes to gange om ugen

Muligheden for at genåbne glæder Karen Henriette Jessen, der er skoleleder på Sødalskolen.

- Det bliver skønt at få børnene ind igen, men det siger jeg selvfølgelig i respekt for at der er høje smittetal i sognet. De høje tal er der jo stadig, selvom de er lave her på skolen, siger hun.

Skolens elever tilbydes test to gange om ugen og Karen Henriette Jessen er enig i, at skolen er et godt sted at opspore corona-smitten.

- Vi kan ikke tvinge dem til at blive testet, men det er nemmere at blive testet, når man er i skole, siger hun.

Viser en elev sig at være smittet med corona, bliver resten af familien efterfølgende testet. På den måde er der tidligere fundet adskillige smittede i Aarhus.

Annonce

Tallene har rettet sig lidt op

Onsdagens corona-data fra Statens Serum Institut viser, at der er sket en lille forbedring af smittetallene i Gellerup Sogn.

Genåbning i Gellerup Sogn

Følgende tilbud genåbner onsdag:

  • Sødalskolen
  • Klub 3
  • Klubben i Gellerup
  • Klubben i Toveshøj

Således er incidensen i sognet faldet en smule, så den nu er på 589,37, og dermed en smule under den kritiske grænse, der lyder på 600.

Derimod er tallene i sognet stadig for høje, når der drejer sig om antal nye smittede og positivprocenten. Der er de seneste syv døgn registreret 55 nye corona-smittede - her er den kritiske grænse 20. Positivprocenten i Gellerup er på 6,83, hvilket også er for høj. Den må højest være på 3,0.

Hele sognet kan først genåbne, når tallene for et at de tre parametre har været under den kritiske grænse i en uge.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

AGF

Europæisk modstander ligegyldig for AGF-chef: - Over to kampe er det hold, vi skal slå, uanset hvem det bliver

Annonce