Annonce
Aarhus

Kun minderne er tilbage fra Jacob's BarBQ

Geert Sønderskov var på jagt efter ting tilbage fra Jacob's BarBQs begyndelse i 1973. Foto: Jens Thaysen.

Den karakteristiske lugt af trækul fra den store grill hos Jacob's barBQ er forduftet, det sidste pitabrød er spist, og snart er der kun minderne tilbage: Lørdag var der ophørsudsalg hos det kendte spisested i Vestergade.

AARHUS: Hvad så, frue? Var det noget med en professionel Simonelli kaffemaskine til 13.500 kroner? Eller måske en 200 liters øltønde til 1000 kroner?

Nå ikke, jamen, hvad så med to salt- og peberkværne fra Peugeot til 160 kroner? Eller et billede af en ung Charlie Chaplin til 70 kroner?

Man kunne købe lidt af hvert, da Vestergade lørdag bød på et ikke helt almindeligt ophørsudsalg. Det kendte spisested Jacob's barBQ solgte ud af interiøret, og gæsterne tog for sig af retterne, selv om de for en gangs skyld ikke var til at spise.

Flere af de besøgende, som Stiften talte med, var tidligere stamkunder. De var kommet for at se, om de kunne købe et stykke af Jacob's BarBQ med hjem. Måske for at have et kært minde, måske blot for at gøre en god handel.

Geert Sønderskov fra Aarhus ledte efter minder.

- Jeg kender familien, så jeg vil gerne have ting, der minder mig om stedet. Gerne klenodier fra dengang, det hele begyndte, forklarer han.

Annonce
Ole Nielsen og Stella Jensen fra Aarhus sikrede sig to Peugeot-kværne, to sildefade og fire skåle til karrysalat. Foto: Jens Thaysen

Restaurant i 44 år

Aarhus-restauranten Jacob's BarBQ blev grundlagt i 1973 af den israelske iværksætter og erhvervsmand Jacob Evar og hans bror, Samson Evar.I alle årene stod de selv for den daglige drift, indtil Jacob Evar pludselig døde i 2004.

De seneste år har hans datter, Sarah Evar, stået i spidsen for foretagendet.

Familien besluttede i 2016 at lukke stedet. Arbejdsgangene i det fredede hus blev for besværlige.

Pita og hummus

Begyndte gjorde det hele i 1973, da brødrene Jacob Evar og Samson Evar åbnede restauranten i den stemningsfulde bindingsværksgård i Vestergade. På menuen stod spidstegt kød, hummus og pitabrød, og den kombination faldt så meget i århusianernes smag, at stedet blev noget af et tilløbsstykke.

Ikke mindst blandt skuespillere og entertainere. Det var her, at unge skuespillere som Thomas Eje, Preben Christensen og Anders Bircow i 1979 udviklede det show, som senere skulle udvikle sig til Linje 3. Også skuespilleren og entertaineren Søren Pilmark betragtede "Jacob's", som stedet hed i folkemunde, som sin hjemmebane.

Jacobs Bar-BQ sælger deres inventar, blandt andet salt- og peberkværne fra Peugeot til 160 kroner. Foto: Jens Thaysen

Ifølge Samson Evar blev arbejdsgangen i de fredede bygninger for upraktisk og mandskabskrævende, og til sidst valgte familien Evar at lukke og slukke for det kendte spisested i Vestergade til nytår.

Det var derfor, at de tililende gæster slæbte kasseapparater, grillforklæder, og gamle sort-hvide billeder i guldramme ud i deres biler. Det var, som de tænkte: De kan lukke "Jacob's", men minderne - dem har vi da lov at ha'.

Udsmykningen hos Jacobs BarBQ kom også under hammeren lørdag. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce