Annonce
Sport

Kun vilde resultater kan sende Danmark i VM-semifinalen

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmark skal vinde de to sidste kampe og er desuden afhængig af flere andre resultater for at få medaljekampe.

Håndboldkvinderne er trods 19-22-nederlaget til Norge endnu ikke definitivt ude af billedet til en plads i medaljekampene ved VM.

Chancerne er dog mikroskopiske, og det forekommer tæt på urealistisk, at Danmark i de sidste to spillerunder kan flytte sig op på en af de to første pladser i mellemrundepuljen.

Men det kan altså lade sig gøre, hvis Danmark får en masse hjælp.

Først og fremmest skal Danmark selv besejre både Holland og Serbien, hvilket i sig selv kan blive svært nok.

Derudover skal Norge tabe til både Sydkorea og Tyskland, og det ligger heller ikke umiddelbart til højrebenet.

Og så skal Holland og Sydkorea lige slutte af med at spille uafgjort med hinanden.

I så fald vil Tyskland vinde puljen, mens Danmark, Holland og Sydkorea alle slutter på fem point. Danmark vil så være bedst i de tre holds indbyrdes regnskab og dermed snuppe andenpladsen.

Det er dog så langt ude, at end ikke landstræner Klavs Bruun Jørgensen tror på det.

- Vi kan godt se, at en semifinale er ualmindeligt besværlig at nå, fordi vi højst kan få fem point. Jeg kan ikke huske, hvornår det har været nok, siger han.

Det betyder dog ikke, at Danmarks to sidste kampe bliver uden betydning. Danmark spiller for at sikre sig en plads i OL-kvalifikationsturneringen i foråret.

En VM-placering blandt de syv bedste holder OL-håbet i live.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce