Annonce
Østjylland

Kunne vi friste med en gratis pølse? Avisens pølsevogn kommer forbi Føtex på Mariagervej

Billedet her er fra Politik og Pølsers besøg i Ryomgård i sidste uge. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Avisens kampagne i forbindelse med folketingsvalget "Politik & pølser" kulminerer onsdag eftermiddag ved Føtex på Mariagervej.

Randers: Føtex på Mariagervej lægger p-plads til, når avisens rullende pølsevogn slår klappen op og inviterer på hotdogs og en snak med en række lokale folketingskandidater.

Arrangementet er det sjette i rækken, hvor pølsevognen med mandskab i valgkampen lægger vejen forbi Grenaa, Ryomgård, Auning, Mariager og Hadsten.

Nu er der lagt op til den store finale, hvor antallet af inviterede folketingskandidater er skruet op til ni. Der bliver altså rig lejlighed til at gå kandidaterne på klingen og få inspiration til, hvem man skal sætte kryds ved 5. juni, hvis beslutningen ikke allerede er truffet.

I spidsen for de ni inviterede politikere er Ole Birk Olesen, der er transport-, bygnings- og boligminister i den siddende, blå regering. Ole Birk Olesen er Liberal Alliances spidskandidat i Østjylland. Ved sidste valg opnåede den sønderjysk fødte københavner 5.941 personlige stemmer og var dermed en af de store stemmeslugere i Østjyllands Storkreds.

Socialdemokratiet stiller op med de to - fra lygtepælene kendte - Randers-kandidater, Malte Larsen og Iben Sønderup. Malte Larsen stiller op i borgmester Torben Hansen gamle kreds, Randers Nord. Han er i øjeblikket stedfortrædende medlem af Folketinget for sit parti. I Randers Syd hedder den socialdemokratiske kandidat Iben Sønderup. Siden 2014 har hun været socialdemokratisk medlem af Randers Byråd.

Ligesom socialdemokraterne stiller Venstre op med både kandidaten fra Nord og Syd. Simon Ø. Simonsen stiller op i Randers Nord. Han blev kandidat for Venstre i 2016 og har ballast med sig fra erhvervslivet. Michael Aastrup Jensen behøver ikke den store præsentation. I 2001 blev han som 25-årig landets yngste borgmester. Siden har han skiftet borgmesterkæden ud med et sæde i Folketinget, hvor han har siddet siden 2005. I dag er han sit partis udenrigs- og udviklingsordfører.

Dansk Folkeparti er repræsenteret ved Claus Kvist Hansen, der stiller op i Randers Syd. Han blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2015 med 1.564 stemmer.

Charlotte Broman Mølbæk er kendt fra Randers Byråd som Socialistisk Folkepartis enlige medlem. Hun stiller op i Randers og spås gode chancer for at erobre mandat nummer to til SF i Østjyllands Storkreds. Det første går formentlig til Kirsten Normann Andersen.

David Munk-Bogballe er ny kandidat for Det Konservative Folkeparti i Randers Nord og Syd. Han er med sine 2,02 meter til at få øje på. Han er født og opvokset i Aarhus, men har studeret og boet mange år udenlands.

Rosinen i pølseenden er Mogens Birkelund, der stiller op som partiet Klaus Riskær Pedersens spidskandidat i Østjylland.

Mogens Birkelund er uddannet svagstrømsingeniør. Birkelunds primære fokusområde bliver partiets klima- og miljøpolitik. Og en af mærkesagerne bliver blandt andet at få indført betaling på nogle af de danske veje.

Der er betjening i pølsevognen fra klokken 16-18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce