Annonce
Kultur

Kunst af affald og stivede strømper på prominent udstilling

Pia Möller-Lights værk er lavet af strømper, der har fået sukkerstivelse. Privatfoto

To århusianske kunstnere har været med på Forårsudstillingen på Charlottenborg.

AARHUS: To århusianske kunstnere er med på Forårsudstillingen på Charlottenborg i København. Den er en af landets fem statsanerkendte, censurerede udstillinger, og de fleste kunstnere betragter det som et stort skulderklap at blive optaget der.

De to er Pia Möller-Light og Pernille Lærke Andersen.

- Med denne her har jeg været med på alle landets censurerede udstillinger, siger en glad Pia Möller-Light, der før har søgt ind på Forårsudstillingen uden at komme gennem nåleøjet.

- Når det ikke lykkes, bliver man stædig, og så forsøger man igen, siger hun, der har fået optaget værket "Sweets Vol. 1", der består af fem små skulpturer, fremstillet af et par gamle strømpebukser og sukkerstivelse.

- Det begyndte med, at vi i kunstnergruppen Plan C havde en fælles udstilling om sokker, og jeg forsøgte at give dem sukkerstivelse, som det i mange år har været en kvindedyd at bruge. Jeg blev grebet af materialet og virkningen og har siden forsøgt mig med rigtig mange, og jeg er ikke færdig endnu, siger Pia Möller-Light, der har værksted i Aarhus midtby.

Hun har været med på disse censurerede udstillinger: Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie, København (2011), Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Århus (2011, 2013, 2016), Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup (2011, 2012, 2013) og Nordkraftudstillingen (2012) i Aalborg.

Forårsudstillingen

Charlottenborg Forårsudstilling 2019 vises 2. februar-10. marts i Kunsthal Charlottenborg i København. Udstillingen arrangeres af Charlottenborg Fonden.Kunsthallen er et af de største og smukkeste steder for samtidskunst i Nordeuropa og har til huse i et nederlandsk barokpalæ, der er en tilbygning til det historiske Charlottenborg Slot, som også huser Det Kongelige Danske Kunstakademi. Siden 1883 har bygningen præsenteret samtidskunst i unikke omgivelser, designet til formålet efter fransk forbillede.

Den endelige liste over udstillere er endnu ikke klar.

Pia Müller-Light har med Forårsudstillingen været med på alle landets censurerede udstillinger. Privatfoto

Kunst af affald

Pernille Lærke Andersen, 27 år, laver kunst af affald. Det er sådan en skulptur, hun har fået med på Forårsudstillingen.

- Det er en forgyldt tinafstøbning af ruten, jeg går, når jeg samler affald. Med en pose i hånden går jeg ruten fire gange om ugen og samler affald op. Skulpturen viser ruten oven på et kort over Aarhus, siger den 27-årige kunstner, der sluttede uddannelsen på Århus Kunstakademi sidste år og nu underviser på Odder Højskole og arbejder i sit atelier på Den Blå hest i Højbjerg.

- Det er første gang, jeg søger om at komme ind, så jeg er meget glad for og stolt over, at det er lykkedes. Det er en stor ære, siger hun, der havde sendt tre ting ind og fik den ene optaget.

Forårsudstillingen åbner 2. februar på Charlottenborg, der ligger lige ved Nyhavn.

Pernille Lærke laver kunst ud af affald som hun indsamler i Aarhus. Værket her er med på Charlottenborg. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce