Annonce
Kultur

Kunst af spillekort, sytråd og cykelslanger

De studerende og deres underviser i udstillingen. Til venstre fra neden Amanda Brix Kolstrup, Lisbeth Hulgaard og Diana Nordbek. Til højre fra neden Kirsten Schmidt-Nielsen, Lotte Kejser og Svend-Allan Sørensen. Foto: Flemming Krogh

Studerende og deres lærer tog på tur med simple genstande og viser nu resultatet.

Annonce

AARHUS: Kunst kan være nøjsom, og hvad kan der komme ud af det? En flok studerende fra Århus Kunstakademi i Vestergade samt underviser og billedkunstner Svend-Allan Sørensen tog på få dages arbejdsophold i Vrøgum ved Oksbøl. Her bor tidligere studerende på akademiet, Birthe Johansen, på et nedlagt landbrug. Hun har indrettet værksted i en tolænget staldbygning, og den stillede hun til rådighed for "Vrøgumprojektet".

De studerende tog ting med, blandt andet 10 gamle cykelslanger, lidt høstbindegarn, en stak karton, spillekort, fraklip fra gardiner, plastikposer, sytråd, uldstof, tegnepapir på cirka 100 x 70 cm, sort tusch, sort akrylfarve, en rulle plastik, kobber, en rulle snor, nogle skindrester samt hovedet af et rådyr, der var nedlagt til lejligheden halvanden kilometer fra stedet.

De havde også en økse, skindværktøjer, en hæftetang, en synål, en pind, en gren, en knibtang, et par skruetvinger samt rundpinde med.

- Vi lagde alle materialerne i en bunke, og herfra vidste ingen på forhånd, hvad der skulle ske. En begyndte så småt, og så fulgte alle andre med, forklarer deltagerne.

- Det var superfedt og en god udfordring at være uden for komfortzonen, mener Svend-Allan Sørensen, der har undervist på Århus Kunstakademi i fem år og tidligere lavet en lignende projekt i Tyskland. Det var ham, som skød det dyr, som de kunne leve af at spise under opholdet.

- Jeg er jæger og kan lide at gå på jagt, siger han.

De studerende var så begejstrede, at de er i gang med at planlægge næste tur. Hvad de fik ud af de tre dage kan ses endnu mere kortvarigt end opholdet. Tirsdag 21. november kl. 11-12 i udstillingsrummet på Århus Kunstakademi viser de værkerne, som fx er høstbindegarn i plastikposer, et flettet værk af slangerne, et af kortspil og andre genstande samt aftryk, tegning og fotos.

Med var Amanda Brix Kolstrup, Birthe Johansen, Diana Nordbek, Kirsten Schmidt-Nielsen, Lisbeth Hulgaard, Lotte Kejser, Marie Karøe og underviser Svend-Allan Sørensen.

Visning af "Vrøgumprojektet" sker tirsdag 21. november kl. 11-12 i udstillingsrummet på Århus Kunstakademi, Vestergade 29, Aarhus.

Svend-Allan Sørensen gav byen et nyt navn med Photoshop. Foto: Flemming Krogh
Kunstnerne og Svend-Allan Sørensen i udstillingen. Foto: Flemming Krogh
Spillekort og læder er blandt andet brugt til værket i forgrunden. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Livsstil

Sådan føles det at blive gammel

Annonce