Annonce
Aarhus

Kunst: Busgaden i Aarhus er gået fra trist til elegant

De farverige plader fortæller en historie om et træ, der blomstrer op eller dør, afhængigt af vejen, man kører. Foto: Teknik og miljø, Aarhus Kommune
En lille historie med mange farver møder bussernes passagerer.

AARHUS: Busgaden i Aarhus er gået fra det triste til det lidt mere elegante.

To unge kunstnere fra Ungdomskulturhuset har lavet farverig kunst direkte på de anti-graffitibehandlede vægge, så når man kører med bussen i retning mod Banegården rejser der sig et træ, og når man kører den modsatte vej, visner træet.

- Værket er blevet lavet om natten, for med 80 busser i timen gennem gaden i dagtimerne var det umuligt at arbejde dér, forklarer Marie Overgaard fra teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Thomas Brodersen og Gustav Østerheden er de to bag kunstværket, og Asbjørn Holst Kragh har skabt en video om projektet, som kan ses på Facebook-siden Vi Udvikler Aarhus fra torsdag.

Med i projektet har også været Easypark.

Annonce

Kunst i Busgaden

Se video om projektet på Facebook-siden Vi Udvikler Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Kultur For abonnenter

Bedre end Beyoncé og i sang med Prins Henrik: Ti ting du ikke vidste om legendariske Michael Learns to Rock

Annonce