Annonce
Østjylland

Kunst for mere end en kvart million kroner til Stafet For Livet

Helga Exner har igen i år lavet Stafet For Livets logo om til et smykke, som sælges på kunstauktionen. Foto: Søren E. Alwan

89 kunstnere har doneret værker til den traditionelle kunstauktion, der holdes, når der er Stafet For Livet i Odder.

Odder: 89 forskellige kunstnere har doneret 142 kunstværker til Stafet For Livets kunstauktion i år. Det er langt over målet, og den største stafet-kunstauktion i landet.

I alt er der kunstværker for over 250.000 i kunstnerpris.

For at få solgt kunstværkerne bliver der i år flere forskellige auktioner.

Den traditionelle auktion på stafetpladsen fra scenen med auktionarius Finn Thranum, som skal sælge 41 auktionsnumre.

26 værker skal sælges ved en stille auktion under vandreudstillingen og de sidste 20 kunstværker sælges ved en stille auktion under selve stafetten.

Endelig har Netauktion via JyskAuktionshus 42 kunstværker til salg

Vandreudstillingen finder sted 25. maj, hvor alle kunstværker kan ses i Violen, Kvickly og Spektrum med musik hvert sted.

- Normalt er en vandreudstilling værker der flytter sig, men vi får gæsterne til at flytte sig i stedet for. Det harmonere så fint med, at motion er et middel i kampen mod kræft, siger Kurt Christensen, der er tovholder på stafettens kunstauktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce