Annonce
Kultur

Kunst i kælderen: Aros får en aflægger på Aarhus Ø

I kælderen under Nicolinehus på Aarhus Ø rykker Aros ind med en lille filial med digital installationskunst. Og samarbejdet mellem Aros-direktør Erlend Høyersten og Bricks-direktør Martin Busk stopper ikke her. Ambitionen er meget mere kunst ud i bybilledet og måske en slags permanent Sculpture by the Sea på Aarhus Ø. Foto: Flemming Krogh
Man kunne jo kalde den Øros. Kunstmuseet Aros etablerer sig med en lille filial i parkeringskælderen under Nicolinehus på Aarhus Ø.

AARHUS: Kunstmuseet Aros får en filial i den 450 biler store p-kælder under Nicolinehus på Aarhus Ø.

Akkurat som Domkirken har etableret sig med anneks på Aarhus Ø i et par af badehusene ved Bassin 7, får Aros en lille aflægger i havnebydelen.

Hvor museet i sin egen underetage har De 9 Rum som et særligt udstillingsafsnit til international lys-, video- og installationskunst, får det sit 10. og sortmalede rum med en digital installation i lyd og billede i Nicolinehus p-kælder, når det byggeri står færdigt i slutningen af 2022.

Annonce

Rummet ligger lige ved trappen og elevatorerne fra p-kælder og fitnesscenter og op til markedshallen i den nordligste af Nicolinehus to karréer, så der kommer masser af mennesker forbi.

Kunsten ud i byen

- Vi vil rigtig gerne ud af huset også. Og vi har en stor samling af videokunst, som vi kan gøre tilgængelig her, siger Aros-direktør, Erlend Høyersten, der forleden var på Aarhus Ø for at se på forholdene.

Ambitionerne for samarbejdet mellem Aros og Bricks A/S, der opfører Nicolinehus, rækker langt videre end Det 10. Rum i p-kælderen.

Nicolinehus kommer udover boliger til at huse blandt andet en Føtex, en stor markedshal og et lille udstillingslokale til kunstmuseet Aros. Illustration: Aart Architects

- Næste trin i samarbejdet kunne være kunst på Frederiks Plads eller i Sydhavnen, siger Bricks-direktør Martin Busk, der understreger, at samarbejdet kommer til at omfatte flere, så det bliver en gruppe, der arbejder for at få mere kunst ud i bybilledet.

- Der er sat en proces i gang nu. Det er mindre end et halvt år siden, Erlend Høyersten og jeg begyndte at snakke sammen ud fra en fælles idé om, at vi skal have mere kunst ud i bybilledet, fortsætter han.

Annonce

Sculpture i det grønne

Og Aros-direktøren åbner gerne til museets magasiner.


I Bricks har vi en vision om en slags permanent Sculpture by the Sea- udstilling på Aarhus Ø. Det er en idé vi arbejder sammen med Aros om. Vi vil gerne kombinere noget mere grønt og park-agtigt med kunst.

Martin Busk, direktør Bricks A/S


- Samarbejdet giver os mulighed for at udstille nogle af de ting, vi ikke på museet har mulighed for at udstille i det daglige. Det er spændende for os at komme udenfor museets egne rammer, ud i byen, siger Erlend Høyersten.

Martin Busk drømmer om et grønnere Aarhus Ø i kombination med mere kunst i byrummet.

- I Bricks har vi en vision om en slags permanent Sculpture by the Sea- udstilling på Aarhus Ø. Det er en idé vi arbejder sammen med Aros om. Vi vil gerne kombinere noget mere grønt og park-agtigt med kunst. Det er den vision, vi kommer til at folde ud, siger Martin Busk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce