x
Annonce
Østjylland

Kunst om købekællinger

Bogen »Købekælling« lander i butikkerne til foråret. Pressebillede

En endnu ikke udgivet bog skal være inspiration til en hel udstilling.

Den lokale forfatter Anna Dyhr udgiver til foråret en ny roman, »Købekælling«. I den forbindelse har hun inviteret en række lokale kunstnere til at fortolke tekststykker fra romanen gennem deres kunst.
Annonce
Anna Dyhr har tidligere udgivelser bag sig, og hun arbejder selv som forlagsredaktør, men et kunstnerisk samarbejde har hun ingen erfaring med.
»Vi nok skal få skabt noget kodylt. Det bliver en anderledes kunstudstilling, der arbejder med højaktuelle og debatterede tematikker. Emner som eksempelvis ligestilling og magtrelationer. Eksempelvis kønskonstellationen og frigørelsen af samme. Udstillingen er vigtig og vedkommende, den vil indeholde kunstneres værker og en installation. Desuden andet spændende,« siger hun.
Udstillingen er planlagt til at have fernisering 8. maj på Godsbanen i Aarhus, og derefter vil den senere flytte ud på Djursland.
Anna Dyhr modtager i øvrigt gerne henvendelser fra kunstnere, der gerne vil være med i projektet.
pcb
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce