Annonce
Fødselsdage

Kunstbedstemor med slag i

Kunsthistoriker Bente Scavenius fylder 75 torsdag 12. december. Her ses hun med sin mand, skuespiller Joen Bille, i anledning af prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag på Amalienborg mandag 29. april 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2019
Bente Scavenius er en kompetent kunstformidler i tv og en travl bedstemor. Torsdag 12. december runder hun 75 år.

75 Tv-seere kender Bente Scavenius som en vidende og dygtigt formidlende deltager i en række DR-programmer om kunst - vi nævner i flæng "Kunstquizzen", "Kunsten at blive snydt" og "Danmarks bedste portrætmaler".

Scavenius, som fylder 75 år torsdag 12. december, er uddannet kunsthistoriker, og hendes fag "er blevet hendes liv", som hun selv udtrykte det i et interview i Billed Bladet i 2018.

Hun er vokset op på godset Klintholm på Møn, der har været i familiens eje siden 1798.

Det var et møde som 12-årig med Rembrandts malerier på Rijksmuseum i Amsterdam, der gjorde udslaget for hendes livsbane.

Bente Christina Brønnum Scavenius, som hendes fulde navn er, blev student i 1967 efter at være flyttet til hovedstaden og mag.art. i 1981. Hun har siden undervist på universitetet i København og Aarhus og udgivet en snes kunsthistoriske bøger. Blandt dem "Hammershøis København" (2003) om maleren Vilhelm Hammershøi, hvis billeder fra tiden omkring 1900 har vundet stadig større international opmærksomhed de senere år.

Hun holder også foredrag om kunst, skriver artikler som kunstkritiker og holder i det hele taget dampen oppe arbejdsmæssigt, pensionsalder eller ej.

Bente Scavenius har siden 1974 været gift med skuespilleren Joen Bille. De bor i Lille Strandstræde i København og har sommerhus på Møn.

- Vi er jo begge privilegerede på den måde, at vi har været fuldstændigt optagede af vores arbejde, uden at det har tæret på os på samme måde, som hvis vi havde haft et fysisk hårdt arbejde, siger Bente Scavenius til Billed Bladet.

Parret har to børn, Beate Bille og Peder Bille, som begge er skuespillere, samt en flok børnebørn.

- Jeg er en travl bedstemor, siger Bente Scavenius om sig selv.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce