Annonce
Aarhus

Kunsten i elevernes hverdag

Eleverne deltog aktivt i projektet. Pr-foto

Klasse fra Frederiksbjergskolen havde besøg af kunstner som led i stort projekt.

Annonce

AARHUS: Hvordan opfatter vi kunsten iblandt os? Og hvordan er det at lave kunst.

Det har en syvende klasse på Frederiksbjerg Skole i Aarhus fået et indtryk af, efter at de har haft besøg af den danske videokunstner Jacob Tækker. Elverne i 7. AP var kunstnere i et par uger, mens Jacob Tækker var på besøg.

Det hele skete som en del af kunstkampagnen #VærkDinVerden

- Vi var alle lidt oppe at køre, for det var ret sejt at være valgt til #VærkDinVerdens projekt. Dagene var spændende, sjove og lærerige. Vi fik grinet meget, og det var en god oplevelse, siger Helene Brøndberg fra 7. AP.

Sammen med Jacob Tækker skabte eleverne stopmotion-videoer, der undersøger, hvordan kunsten påvirker eleverne i deres hverdag på skolen.

På skolen har kunstneren Rose Eken skabt et kunstværk, der mimer typiske ting fra elevernes hverdag, for eksempel en ophængt jakke, en skoletaske og mælkekasser.

Jacob Tækker fik eleverne til at forholde sig til de kunstværker, de ser hver dag. Med enkle greb kom der gang i de kreative tanker. Ekens skulpturer blev levendegjort med karton, så de kunne fortælle, hvad de lavede på skolen.

- Vi kunstnere tager for givet, at kunst i det offentlige rum er et gode, men så møder man de unge, som ikke nødvendigvis ved, at de har kunst omkring sig, siger Jacob Tækker. For ham ar mødet med eleverne en øjenåbner, der satte hans egne tanker om kunsten på prøve.

I november vil elevernes film være en del af #VærkDinVerden.

#VærkDinVerden

#VærkDinVerden er en udstilling i kampagneformat skabt af Råderum. Den handler om at se, dele og tale om kunsten omkring os. Kampagnen foregår i syv byer i Danmark og på sociale medier hele november. Se mere på vaerkdinverden.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce