Annonce
Mærk Aarhus

Kunsten kalder

Foto: Mærk Aarhus
Den danske kunstscene bliver fejret og foldet bredt ud over hele byen, når den 9. udgave af Art Weekend Aarhus åbner den 11. november. Et tætpakket program med ferniseringer, symposier og talks vil over fire dage indtage kunstscenen, fra etablerede museer til de mere alternative udstillingssteder

433 sonisk undersøgende landmålinger i lydcollagen Sonum Danica, et symposium om nyere grønlandsk kunst samt DM i Mixed Martial Arts i Kunsthal Aarhus. Jo, kunst kan antage alverdens former, og det bliver kraftigt manifesteret ved årets udgave af Art Weekend Aarhus som åbner denne torsdag og løber til og med søndag.

Festivalen finder sted for niende år i træk, og et af arrangørernes erklærede mål er at manifestere Aarhus som en vigtig by for samtidskunst. Begivenheden henvender sig ikke kun til et kunstinteresseret publikum, men selvsagt også til udøvende kunstnere såvel som kuratorer og andre fagfolk.

- Under Art Weekend går hele kunstscenen sammen om at vise, hvad samtidskunsten i Aarhus består af lige nu. Fra AROS og Kunsthal Aarhus over gallerierne til udstillingssteder organiseret
af kunstnerne selv, siger programchef Jan Falk Borup.

Nye lokationer

Mens flere gallerier deltager med allerede løbende udstillinger, er der naturligvis også ferniseringer på programmet udover den officielle åbningsfest den 11. november. Det gælder bl.a. Spanien 19C, hvor man fra fredag kan opleve udstillingen HYPERSCALE, som Jacob Remin og Gustav Johannes Hoder, hhv. billedkunstner og filosof, står bag.

Selvom udstillingsstedet for mange år siden flyttede til Kalkværksvej 5A, blev navnet på den oprindelige adresse, Spanien 19C, bevaret. Sydhavnen står dog overfor store forandringer, og derfor er galleriet netop flyttet 100 meter sydpå til det gamle Papirlager.

Et andet sted, der i nær fremtid holder flyttedag, er Museum Ovartaci. Med lukningen af det psykiatriske hospital i Risskov for nogle år siden flyttede museet til Katrinebjergvej. Der var dog tale om en midlertidig løsning, inden museet til næste år åbner på permanent adresse i den ikoniske bygning på Olof Palmes Allé, hvor Danmarks Journalisthøjskole i en årrække har ligget. Art Weekend Aarhus er således en af de sidste chancer for at besøge Museum Ovartaci, inden det flytter nordpå.

Langt nordpå

Langt længere nordpå kan man komme i forbindelse med symposiet ”Blikke på Grønland”, der finder sted lørdag i det Grønlandske Hus på Dalgas Avenue. Her vil en række akademikere og kunstnere komme med deres blikke på især nyere kunst fra og om det store arktiske land. Flere gode kræfter står bag arrangementet, bl.a. Galleri Image i Vestergade, der aktuelt har en udstilling med den grønlandske kunstner Inuteeq Storch.

Altså fire dage, der bringer den interesserede vidt omkring i kunstens verden og ud i krogene af byen. Det er bare om at åbne sanserne:

- Årets Art Weekend Aarhus rummer alt det, jeg synes, at en rigtig Art Weekend bør indeholde: Ferniseringer på nye udstillinger og værker, perspektiverende samtaler om, hvad kunsten er lige nu, og endelig gode muligheder for at møde kunstnerne selv,” lyder det fra programchefen.


Aarhus Art Weekend den 11-14. november

Eventen samler og formidler på tværs af hele den danske kunstscene, med en bred vifte af dedikerede aktører. Formålet er at stadfæste Aarhus som en metropol for samtidskunst af høj kvalitet med plads til både de brede og de smalle kunstneriske aktiviteter.


Støttet af:

Statens Kunstfond & Aarhus Kommune.

Mere info:

www.artweekend.dk

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden