Annonce
Sport

Kunstgræsbane i fokus før AGF indvier nyt stadion i Silkeborg

Adama Guira fik en halv time da AGF mødte Kjellerup i en træningskamp. Foto: Ole Nielsen

En træningskamp fredag og masser af timer på klubbens egen kunstgræsbane skal forberede AGF-spillerne på den spritnye - og åbenbart halvskæve - bane som Silkeborg indvier mandag.

Fodbold: Af flere åbenlyse årsager er det ikke nogen helt almindelig fodboldkamp, som AGF spiller mandag i Silkeborg.

Ikke nok med at hjemmeholdet indvier sit nye stadion, så er "græstæppet" lavet af plastik. Som den kun anden klub i Superligaen har Silkeborg IF valgt en kunstgræsbane i eget hus.

Og det giver en udfordring for især det gæstende hold, der ikke er vant til at spille på den slags på denne tid af året.

Og endnu mere finurligt bliver det mandag, da bolden ifølge Silkeborg-målmand Thomas Nørgaard ruller en smule skævt på den nye bane.

- Når bolden triller langsomt på græsset, er det som om, at den triller lidt skævt. Den skal nok lige spilles til, sagde målmanden blandt andet til Midtjyllands Avis.

Og det er faktisk ikke helt så absurd, som det umiddelbart lyder, fortæller Glen Riddersholm.

Kunstgræsbaner skal "trædes" til, og det er den i Silkeborg ikke blevet endnu. Hvad det reelt betyder for spillet, må tiden vise.

AGF har dog selv indviet en kunstgræsbane for ikke mange måneder siden, så det friske underlag er ikke en helt fjern følelse under støvlerne. Især ikke fordi at AGF-spillerne har trænet på kunstgræs hele ugen op til kampen.

- Årstiden taget i betragtning, så er det jo et anderledes underlag at spille på. Og det bliver vi nødt til at forberede os på. Og derfor er vi også glade for, at vi har fået en helt ny kunstgræsbane her på Fredensvang som minder om den, vi skal spille på i Silkeborg, siger Glen Riddersholm.

Mens han har brugt lang tid på at forberede sine spillere på underlaget på Jysk Park i Silkeborg, så bekymrer han sig ikke om den virak, der givetvis opstår, når et fyldt stadion åbnes i det midtjyske:

- Vi bruger ikke ét sekund på det. Vores fokus er på dét, der sker inde på banen. Vi skal være fokuseret på at levere en præstation, så vi kan få de tre point med hjem til Aarhus. Vi ved, at vi bliver bakket op af 1.600 AGF-fans, og mon ikke, at det bliver en ny hjemmebane her i det jyske, som vi kan indtage - ligesom fansene gjorde ved mange andre stadions i foråret.

- Presset er på Silkeborgs skuldre. De har indledt sæsonen med to nederlag og skal indvie et nyt stadion. Og for os handler det om at fokusere på opgaven og lægge nye lag på konceptet, siger Glen Riddersholm.

Annonce

Træningskamp

AGF-Kjellerup 1-0 (1-0)Mål: 1-0 Mustapha Bundu (2.)

AGF, første halvleg (4-1-4-1): Steffen Rasmussen - Jens Stage, Emil Christensen, Jesper Juelsgård, Mads Bager - Adama Guira - Nimo Gribenco, Daniel A. Pedersen, Björn Daniel Sverrisson, Mustapha Bundu - Kasper Junker.

AGF, anden halvleg (4-4-2): Steffen Rasmussen - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Frederik Møller - Jakob Ankersen, Björn Daniél Sverrisson, Mustafa Amini, Martin Spelmann - Tobias Sana, Morten 'Duncan' Rasmussen.

Tilskuere: Cirka 100 på Fredensvang.

Foto: Ole Nielsen

Sejr over Kjellerup

Fredag så han sit hold slå Kjellerup i en træningskamp, der netop blev spillet på kunstgræs.

Kampen mod 2. divisionsholdet blev spillet over to gange en halv time. I første halvleg spillede "reserverne", hvor Mustapha Bundu bragte AGF foran efter to minutter.

Efter pausen spillede de samme ti markspillere, der startede på banen mod Hobro, mens Steffen Rasmussen stod på mål.

Den normale førstemålmand Aleksandar Jovanovic har lidt problemer med sin ene skulder, men skulle blive klar til at kaste sig på kunstgræsset i Silkeborg på mandag.

På trods af flere store chancer, fik hverken AGF eller gæsterne fra Kjellerup scoret igen i kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce