Annonce
Kultur

Kunsthal Aarhus åbner de farverige musik- og filmarkiver

Den italienske film "Mondo Cane" fra 1962 - balancerende på kanten mellem horrorfilm og antropologisk studie - er blandt tilbuddene i Kunsthal Aarhus' "Archive Fever!" program.

"Archive Fever!" er overskriften for et program, der viser markant andre sider af arkivernes støvede image.

AARHUS: Arkivet har fået en veritabel kunstnerisk revival.

Sådan lyder udgangspunktet for en central del af Kunsthal Aarhus' eventprogram for resten af 2017.

Under overskriften "Archive Fever!" er der således mulighed for at stifte bekendtskab med et lyd-, litteratur- og filmprogram, der anvender kunsten til kritisk at anskueliggøre: Hvad er arkiver? Og hvilken betydning har de for vores liv?

Det samlede program er kurateret af trekløveret Marie Koldkjær Højlund, Mathias Kokholm og Peter Ole Pedersen.

5. april klokken 19-21 blændes der op for det næste arrangement i rækken:

"Händelseshorisont / Event Horizon", der tager udgangspunkt i det svenske kunsttidsskrift OEI, der, som det hedder, "sammestiller samtidskunst og-projekter med ældre arkivmateriale".

Kunstner og redaktør Cecilia Grönberg og forfatter og chefredaktør Jonas Magnusson vil denne aften præsentere den seneste udgivelse og begive sig ud i en diskussion om fotografiets rolle i de seneste årtier.

Peter Ole Pedersen, adjunkt på Aarhus Universitet, filmfreak, billedkunstner og musiker, fortæller overordnet om "Archive Fever!":

- Med programmet vil vi gerne sætte et anderledes fokus på arkiver, som de fleste nok associerer med noget støvet og kedsommeligt.

- Arkiver kan jo være alt fra personregistre til online databaser; der er et utal af eksempler på, at arkiver ikke længere er noget passivt. Vi bruger det konstant. I radikal forstand er selv Facebook et arkiv over, hvad vi foretager os.

- Meningen med vores events er kort og godt, at vi med blandt andet film- og musikværker vil sætte arkiv-temaet i spil, siger Peter Ole Pedersen.

Resten af "Archive Fever!" byder blandt andet på "David Bowie, I Love You Since I Was Six", der med alskens gyldne klip byder på en del af de bedste fra det omfattende Bowie-arkiv.

Se hele programmet her: www.kunsthalaarhus.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce