Annonce
Kultur

Kunsthal Aarhus åbner ny bypark med design af berømte franskmænd

Projektet er en del af Aarhus 2017.

AARHUS: 46 kg fransk ost, æsler, kaniner og skattejagt for børnene. Kunsthal Aarhus gør klar til åbning af ny park med siddeinstallationer af de kendte franske designere Ronan og Erwan Bouroullec. Det sker i anledning af kunsthallens 100 år i september.

De kendte designer-brødre Ronan og Erwan Bouroullec har skabt fire cirkelformede bænke. De vil fungere som mødesteder for folk i parken.

To installationer omkranser et træ og skaber på den måde dialog og forbindelse mellem naturen og de hvilende gæster.

Nogle har installeret lamper, som lyser om aftenen, og en af dem er et ildsted, hvor man kan samles omkring bålets varme.

Under åbningen bliver der bagt snobrød og skumfiduser til børnene.

Jacob Fabricius, som for halvandet år siden flyttede fra Frankrig til jobbet som kunstfaglig direktør i Kunsthal Aarhus, er stolt over at kunne præsentere Bouroullecs design i Aarhus:

- Ronan and Erwan Bouroullecs æstetik er tidløs, cool og elegant, samtidig med at den er nytænkende i forhold til, hvordan man bruger materialer og rum. Det er første gang, de franske designere laver noget af denne karakter i Norden, siger Jacob Fabricius.

Arrangementet er åbent for alle og byder på familieaktiviteter som skattejagt og mulighed for at komme helt tæt på eksotiske dyr fra Ree Park. Der serveres 46 kg ost importeret fra Frankrig og champagne.

Lanceringen markerer starten på et års samarbejde mellem Kunsthal Aarhus og Kvadrat om en serie stedsspecifikke projekter og udstillinger, der bringer nogle af verdens førende kunstneres arbejder til Region Midtjylland som del af kulturhovedstadsåret.

Annonce

Fakta

Åbning 26. maj kl. 15-20

Kl. 15: snobrød og marshmallows fra grillen. Dyrepark med eksotiske dyr

Kl. 16-16.30: åbningstaler - Iben Mosbæk, co-director, Kunsthal Aarhus; Henrik Lehmann Andersen, CEO, Nordea-fonden; François Zimeray, Frankrig ambassadør i Danmark; Anders Byriel, CEO, Kvadrat; Ronan & Erwan, designere

Kl. 16.30-19: servering af franske oste og vine, aktiviteter med skattejagt, sæbebobler

Kl. 16.30-20: DJ Kim Sørensen (Liquid Friday)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce