Annonce
Kultur

Kunsthal kastet ud i kaos

<p>Arkivfoto</p>

En ny bestyrelse skal hurtigt forholde sig til ansættelsen af en ny eller genansættelse af den fyrede ledelse.

Annonce

»Bestyrelsens mindretal var efter vores vurdering sjældent tonedøve over for helt åbenbare administrative, økonomiske og samarbejdsmæssige problemer. Det kostede i 2012 Århus Kunstbygning (fra januar Kunsthal Aarhus: Red.) flere gode medarbejdere,« hedder det i den pressemeddelelse, som bestyrelsesformand, advokat Bodil Bach, og kunstneren Niels Frank sent onsdag eftermiddag udsendte. Heri fastslår de også, at de finder det uanstændigt, at deres bestyrelses-kollega, Jo Dam Kærgaard, som nu også trækker sig, »respektløst bliver nævnt som årsag til problemerne.«

Kunsthal Aarhus byder lige nu på den første udstilling, »Systemics nr.1« i et ambitiøst to-årigt udstillingsprogram, som Statens Kunstråds Billedkunstudvalg har støttet med to millioner kroner. Kommunen håber med en hjælpende hånd, at kunne holde kunsthallen kørende og åben for publikum, indtil en ny bestyrelse om få uger kan være i arbejdstøjet. Lige nu står kunsthallen uden bestyrelse, uden ledelse og med kun få medarbejdere tilbage. Fotos: Kunsthal Aarhus.

Ib Christensen, kulturchef i Aarhus Kommune, erkender, at han aldrig har stået over for en tilsvarende situation. Han vil nu undersøge, hvordan kommunen kan række Kunsthallen en hjælpende hånd, indtil den nye bestyrelse kan tage over.

2

»Men vi håber meget hurtigt at kunne komme i dialog med en ny bestyrelse om kunsthallens fremtid,« siger Ib Christensen.

4$RETURN$$RETURN$

»Jeg synes, det er vigtigt, at vi nu får gjort helt rent bord i kunsthallen, og vil opfordre kulturrådmanden til at træde i karakter. Vi må starte helt forfra i kunsthallen, og derfor må kommunen vise både troværdighed og handlevilje« lyder det fra Aage Rais-Nordentoft.

Krysa, der siden i fredags ikke har ønsket at udtale sig til pressen, regner med i morgen at udsende en pressemeddelelse, hvor hun giver sin version af dramaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce