Annonce
Aarhus

Kunsthallens direktør får fornem opgave i Korea

Jacob Fabricius bliver budt velkommen i Busan. Foto: Busan Biennalen
Jacob Fabricius er blevet kunstnerisk direktør for biennale.
Annonce

AARHUS: Jacob Fabricius, kunstnerisk direktør for Kunsthal Aarhus, er et eftertragtet navn på det internationale kunstmarked. Nu har Fabricius fået en fornem opgave. Han er udpeget til kunstnerisk direktør for Busan Biennalen i Sydkorea. Det er en stor kunstudstilling, som åbner i september 2020.

Jacob Fabricius fortsætter samtidig i jobbet som direktør for Kunsthal Aarhus. Han er ansat til Korea-opgaven til december 2020.

- Vi lægger nogle af hans opgaver over på andre medarbejdere, og en del af arbejdet med biennalen kan klares fra Danmark, siger Iben Mosbæk, administrativ direktør i Kunsthal Aarhus.

Busan Biennalen begyndte i 1981 og bringer nye perspektiver på samtidskunst.

Biennalen fremhæver Kunsthal Aarhus som en af de ældste institutioner af sin art i Danmark og Europa.

Jacob Fabricius er 48 år og medlem af Statens Kunstfonds kunstudvalg. Han har tidligere været kurator i Paris, kunstnerisk direktør på Charlottenborg i København og kunstnerisk direktør i Malmø Kunsthal. Desuden kurator i Barcelona.

Jacob Fabricius er i Busan lige nu. Han besøger området for udstillingen og skal møde kunstnere fra Busan og andre kunstnere fra Sydkorea.

- Det er vildt og stort for mig og for Kunsthal Aarhus, at jeg får sådan en opgave, siger en glad Jacob Fabricius, der til nytår har været fire år i Kunsthal Aarhus.

Med 3,5 millioner indbyggere er Busan Sydkoreas næststørste by efter Seoul. Den er den sydøstlige del af landets center for økonomi, kultur og uddannelse.

Jacob Fabricius

Jacob Fabricius er 48 år og har til nytår været ansat fire år i Kunsthal Aarhus. Han skal arbejde med Busan Biennalen til december 2020.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce