Annonce
Navne

Kunsthistoriker fylder 40 år

40 Thyge Christian Fønss-Lundberg, forfatter og kunsthistoriker, Hellerup, fylder 40 år tirsdag 3. juli.

Fønss-Lundberg blev uddannet kunsthistoriker fra Aarhus Universitet i 2011 og har siden været forfatter, kurator og foredragsholder. Han har skrevet flere bøger om kongelig kunst, bl.a. "Portrætter af en dronning" (2011), "Tilbage til Fredensborg" (2013) samt ikke mindst "Åbent Hjerte" (2014), som blev skabt i samarbejde med prins Henrik og resulterede i udstillinger i Augustenborg og Paris.

Af samtidskunstnere har Fønss-Lundberg primært beskæftiget sig med naturalister som Mikael Melbye, Lars Physant samt især Thomas Kluge. Han har desuden udarbejdet Thomas Kluges catalogue raisonné (en omfattende fortegnelse over en kunstners værker, red.), som udkommer i anledning af kunstnerens 50-års fødselsdag i 2019.

Thyge Christian Fønss-Lundbergs forfatterskab indeholder for eksempel børnebogen "Kongerækken - fra Margrete til Margrethe" (2013), "Skiver til Skue" om kunstsamlingen på Sølyst (2014) samt et kommende storværk om Laurits Tuxen skrevet sammen med Lise Svanholm.

Han bor i Hellerup med sin mand, seniorrådgiver Kim Fønss-Lundberg, med hvem det meste af fritiden tilbringes på rejser eller i sommerhuset i Vejby Strand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce