Annonce
Kultur

Kunstklipning: Her blev kunstværk ødelagt

Den gule streg til højre i billedet viser, hvilken del af kunstværket, der fik en tur med græsklipperen. Da medarbejderen slog græsset, var den røde og hvide farve allerede trådt og regnet væk. Foto: Axel Schütt

En procent af værket ved Mindeparken blev studset af plæneklipperen ved en fejl.

En meget lille del af Katharina Grosses maleri i og ved Mindeparken er ødelagt, efter at tyskerens voldsomme rød-hvide kunstværk ved en fejl i sidste uge fik en studsning af en kommunal plæneklippper.

Den medarbejder fra Aarhus Kommunes Natur- og Vejservice, som skulle slå græsset onsdag morgen, havde dårlig mulighed for at se, hvor kunstværket begyndte, så han lod sin maskine køre hen over græsset, lige indtil han i græskanten opdagede nogle store sten, som Grosse også havde malet. Så fik han mistanke om, at han måske var kørt ind på værket. Han standsede straks maskinen.

Værket

Tyskeren Katharina Grosses værk, der ikke har nogen titel, er en del af udstillingen "The Garden", som er en del af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad.

Det er malet i og ved bunden af Mindeparken og blev skabt op til åbningen lørdag 3. juni.

Regnen og gæsternes sko har fjernet den del af værket, som var på græsarealerne i parken og mellem Strandvejen og vandkanten.

Allerede for en uge siden kunne store dele af værket ikke ses.

Det var fra begyndelsen en beslutning, at værket ikke skulle males op, når natur og mennesker påvirkede det. Det skulle leve sit eget liv.

Delene The Present og The Future i The Garden varer indtil 30. juli. Den del, der hedder The Past, er på kunstmuseet Aros og kan ses til henholdsvis 10. september (Niveau 5) og 22. oktober (Niveau 1).

Den to meter brede klipper kørte cirka 25 meter, så cirka 50 kvadratmeter græs blev slået. Det svarer til, at én procent af det 5000 kvadratmeter store værk fik en tur med trimmeren.

Til medarbejderens forsvar skal siges, at farven allerede var gået af græsset på det tidspunkt. Farven var trådt og regnet af græsset.

- Kunstværket var ikke markeret med skilte eller pinde i jorden, siger Kim Gulvad Svendsen, der er chef for drift og vedligeholdelse i Aarhus Kommunes Center for Byens Anvendelse.

Han har på Århus Stiftstidendes fotograf Axel Schütts billede markeret med gult hvilket stykke, det drejer sig om, vel vidende at det jo er et princip, at man ikke beskærer et kunstværk.

- Jeg har lavet beregningen og markeret op, fordi kunstmuseet Aros gerne ville have et indtryk af, hvor meget det handler om, siger Kim Gulvad Svendsen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce