Annonce
Aarhus

Kunstner jubler: Gavlmalerier kan holde til at blive taget ned og sat op igen

Det gule gavlmaleri i Gellerup. Foto: Flemming Krogh
Erfaren konservator har undersøgt de to store værker på Gudrunsvej i Gellerup.
Annonce

AARHUS: Kunstneren Thomas Kruse er meget opmuntret og jublende glad, efter at en konservator har vurderet Gellerups to store gavlmalerier, som skal tages ned i forbindelse med renovering af boligblokkene.

Det vil ske i forbindelse med den plan for udvikling og renovering, som netop er vedtaget af Brabrand Boligforenings repræsentantskab og Aarhus Byråd. Gavlene på de to blokke med malerierne skal renoveres, og derfor skal malerierne tages ned.

Et udvalg i boligforeningen vil gerne have dem op igen, og det er derfor i gang med at samle penge til opgaven.

Gavlmalerierne på blokkene på Gudrunsvej er skabt midt i 1980'erne af Thomas Kruse sammen med 15-20 beboere.

Konservator Karen Woer fra Den Gamle By har netop undersøgt gavlmalerierne og vurderer, at det er muligt at restaurere dem.

Efter at have gennemgået malerierne på forsiden siger hun, at de ser ud til at være i en rimelig god bevaringstilstand. Hvis de skal restaureres, skal de monteres af gavlene, afrenses for eventuel korrosion på bagsiden og behandling af overfladen. Selve maleriet skal renses for alger, konstaterer Karen Woer, der leder Bevaringsafdelingen i Den Gamle By.

Karen Woer siger, at malingen generelt er i god stand og stabil, og der er kun få afskalninger. De skyldes især forsøg på at fjerne graffiti.

Fordi pladerne slutter tæt til gavlvæggen har det ikke været muligt at besigtige pladerne fra bagsiden.

Med hensyn til at tage pladerne ned bemærker Karen Woer:

Metalpladerne er samlet med popnitter og skruet op på væggen. Hverken popnitter eller møtrikker viser tegn på nedbrydning.

Gavlmalerierne

Der er to gavlmalerier på Gudrunsvej i Gellerup, et gult og et blåt. Da blokkene skal renoveres, skal malerierne tages ned. Beboerne vil gerne have dem op igen og er i færd med at samle penge til opgaven. De er lavet af kunstneren Thomas Kruse og 15-20 beboere midt i 1980'erne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

286 millioner kroner brugt på konsulenter: Aarhus Kommune  svinger sparekniven over eksterne konsulenter

Aarhus For abonnenter

Private plejehjem versus kommunale plejehjem: Hvem klarer sig bedst, når tilsynet kommer på besøg?

Annonce