Annonce
Aarhus

Kunstner jubler: Gavlmalerier kan holde til at blive taget ned og sat op igen

Det gule gavlmaleri i Gellerup. Foto: Flemming Krogh
Erfaren konservator har undersøgt de to store værker på Gudrunsvej i Gellerup.

AARHUS: Kunstneren Thomas Kruse er meget opmuntret og jublende glad, efter at en konservator har vurderet Gellerups to store gavlmalerier, som skal tages ned i forbindelse med renovering af boligblokkene.

Det vil ske i forbindelse med den plan for udvikling og renovering, som netop er vedtaget af Brabrand Boligforenings repræsentantskab og Aarhus Byråd. Gavlene på de to blokke med malerierne skal renoveres, og derfor skal malerierne tages ned.

Et udvalg i boligforeningen vil gerne have dem op igen, og det er derfor i gang med at samle penge til opgaven.

Gavlmalerierne på blokkene på Gudrunsvej er skabt midt i 1980'erne af Thomas Kruse sammen med 15-20 beboere.

Konservator Karen Woer fra Den Gamle By har netop undersøgt gavlmalerierne og vurderer, at det er muligt at restaurere dem.

Efter at have gennemgået malerierne på forsiden siger hun, at de ser ud til at være i en rimelig god bevaringstilstand. Hvis de skal restaureres, skal de monteres af gavlene, afrenses for eventuel korrosion på bagsiden og behandling af overfladen. Selve maleriet skal renses for alger, konstaterer Karen Woer, der leder Bevaringsafdelingen i Den Gamle By.

Karen Woer siger, at malingen generelt er i god stand og stabil, og der er kun få afskalninger. De skyldes især forsøg på at fjerne graffiti.

Fordi pladerne slutter tæt til gavlvæggen har det ikke været muligt at besigtige pladerne fra bagsiden.

Med hensyn til at tage pladerne ned bemærker Karen Woer:

Metalpladerne er samlet med popnitter og skruet op på væggen. Hverken popnitter eller møtrikker viser tegn på nedbrydning.

Annonce

Gavlmalerierne

Der er to gavlmalerier på Gudrunsvej i Gellerup, et gult og et blåt. Da blokkene skal renoveres, skal malerierne tages ned. Beboerne vil gerne have dem op igen og er i færd med at samle penge til opgaven. De er lavet af kunstneren Thomas Kruse og 15-20 beboere midt i 1980'erne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce