Annonce
Aarhus

Kunstner med Aarhus-fortid får fornem pris

Jens Settergren med gruppen Piscine i Kunsthal Aarhus. Fra venstre Mark Tholander, Anna Ørberg og Jens Settergren. Foto: Flemming Krogh
Jens Settergren, uddannet på det Jyske Kunstakademi, får 100.000 kroner.

AARHUS: Jens Settergren har fået en fornem hædersbevisning. Han blev uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i Aarhus i 2016 og er en af ti unge kunstnere, som netop har fået Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat på 100.000 kroner.

Han blev i Aarhus endnu et år efter uddannelsen, er nu flyttet til København og arbejder for tiden på et stort projekt for Odense Kommune.

Sidste år var han med gruppen "Piscine" med til at lave et større udendørs arrangement flere steder i Aarhus, blandt andet på politistationen og i Scandinavian Center samt i Kunsthal Aarhus.

Annonce

En overraskelse

- Prisen var en stor overraskelse. Jeg vidste ikke, jeg var indstillet, siger den 31-årige Jens Settergren, der var meget glad for tiden i Aarhus og på akademiet.

- Det er en supergod uddannelse, og der er et rigtig godt fællesskab, siger han.

- Pengene skal bruges til værktøj og leje af atelier, og så skal jeg måske ud at rejse, siger Jens Settergren.

For tiden er han i gang med et stort projekt, Galaksestien, som Odense Kommune og Statens Kunstfond står bag. Det er en 210 meter lang, snoet sti af runde granitfliser afbrudt af farverige mosaikcirkler  i området mellem Egeparken og Abildgårdskolen. Galaksestien åbner i 2021.

Han arbejder også på en udstilling i Berlin sammen med den svenske kunstner Johannes Heldén, som han mødte i New York, da han var på et halvt års residency ophold der.

Galaksestien, som Jens Settergren er i gang med nu i Odense. Animation: Jens Settergren

Prisen

  • Jens Settergren. 31 år, har fået Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat på 100.000 kroner. Han er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus 2016.
  • Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat blev stiftet til minde om den danske komponist Carl Nielsen og den danske billedhugger Anne Marie Carl-Nielsen. Hvert andet år tildeles legatets hæderspris på skift henholdsvis musikere, komponister og billedhuggere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lukas Enevoldsen har boet i Aarhus hele sit voksne liv. Det næste år skal mennesket, fodboldspilleren og tryghedsnarkomanen udfordres på Færøerne

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus For abonnenter

Vrede tillidsfolk mødte politikere: Nu får rådmand klar besked om at inddrage ansatte i genrejsningen af ældreplejen

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce