Annonce
Kultur

Kunstner søger kaffetørstige frivillige

<p>Den afrikanske kunstnergruppe Madrassa Collective er snart aktuel i Kunsthal Aarhus med en udstilling, der kredser om kaffens lyksaligheder. Pressefoto</p>

Når Kunsthal Aarhus 17. juni åbner udstillingen »Something To Generate From«, er det med deltagelse af den afrikanske kunstnergruppe Madrassa Collective.

Når Kunsthal Aarhus 17. juni åbner udstillingen »Something To Generate From«, er det med deltagelse af den afrikanske kunstnergruppe Madrassa Collective.

Annonce
Den afrikanske kunstnergruppe Madrassa Collective er snart aktuel i Kunsthal Aarhus med en udstilling, der kredser om kaffens lyksaligheder. Pressefoto

Som del af udstillingen etablerer den verdensberømte camerounske kunstner Berthélémy Toguo et mobilt cafeteria med kaffe fra plantager fra Bandjoun.

I den forbindelse søger han frivillige kaffetørstige sjæle.

De frivillige skal optræde som en central del af aktiveringen af installationen. Hvilket blandt andet omfatter at præsentere projektet til de besøgende og servere kaffe efter et ritual defineret af kunstneren.

Om projektet siger Barthélémy Toguo:

»Klar over det dobbelte dilemma af at være ude af stand til at beskytte Afrikas klassisk og moderne kunstneriske arv og alligevel opsat på at foretage et ambitiøst kulturprojekt, besluttede jeg at oprette Bandjoun Station, et non-profit projekt.«

»Det er vigtigt, at vi afrikanere finder vores egne løsninger inden for alle områder, uanset om det er landbrug, sundhed, økonomi, kultur, politik, uddannelse eller sport.«

Alle er velkommen til at ansøge om at være frivillig. Engelskkundskaber er nødvendige. Alle ansøgninger skal være på engelsk og indeholde en beskrivelse af ansøgeren og en kort tekst om, hvorfor man ønsker at deltage i projektet.

Ansøgningsfristen er 3. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce