Annonce
Kultur

Kunstnere bag unikke koncertplakater

Radar har inviteret tre kunstnere til at fremstille hver tre koncertplakater til kommende arrangementer på spillestedet.

Kunstnerne Kristian Bruun Djurhuus, der også går under navnet Mormor, Anders Cold og Simon Gorm Eskildsen har fået til opgave, at skabe tre unikke koncertplakater, som tager udgangspunkt i forskellige bands, der i marts, april og maj besøger Radar.

Annonce

»Det er lidt af en ønskeopgave for mig,« udtaler Kristian Bruun Djurhuus.

»Jeg har altid ønsket mig at lave en musikplakat, og nu har jeg muligheden for at lave tre på én gang.«

Mormor startede ud med at vise sin kunst i det århusianske gadebillede. I dag er hans særegne streg at finde på udstillingssteder i ind- og udland, og han har udført en del udsmykningsopgaver.

I arbejdet med plakaterne har Anders Cold forsøgt at tolke musikernes udtryk og lade dem afspejle i værkerne.

»Jeg prøver at få det ind under huden og fortolke lidt på det, og finde ud af hvilke typer musikerne er,« forklarer han.

Anders Colds kunstneriske virke spænder vidt: Fra alternative undergrundsbands til visuelt arbejde for Aarhus Festuge og Roskilde Festival.

For Simon Gorm Eskildsen er det musikalske univers ikke fremmed. Han har arbejdet med LP covers for alt lige fra hiphop til jazz, som han udfører i sin helt egen tegneseriestil.

Han bruger sine værker som et indspark i den kulturpolitiske debat.

»Jeg synes hele det her med, hvordan vi reagerer på det ukendte og vores omverden er sindssygt interessant lige nu. Der foregår en kulturkamp, som er noget vi alle på en eller anden måde skal forholde os til. Og det her er min måde at forholde mig til det,« lyder det fra den århusianske kunstner.

De første tre plakater blev offentliggjort onsdag 11. marts, og udstilles på Godsbanen.

Plakateserien er en del af det tre-årige projekt »Rethink Radar«, som er støttet af Aarhus 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce