Annonce
Kultur

Kunstnere bag unikke koncertplakater

Radar har inviteret tre kunstnere til at fremstille hver tre koncertplakater til kommende arrangementer på spillestedet.

Annonce

Kunstnerne Kristian Bruun Djurhuus, der også går under navnet Mormor, Anders Cold og Simon Gorm Eskildsen har fået til opgave, at skabe tre unikke koncertplakater, som tager udgangspunkt i forskellige bands, der i marts, april og maj besøger Radar.

»Det er lidt af en ønskeopgave for mig,« udtaler Kristian Bruun Djurhuus.

»Jeg har altid ønsket mig at lave en musikplakat, og nu har jeg muligheden for at lave tre på én gang.«

Mormor startede ud med at vise sin kunst i det århusianske gadebillede. I dag er hans særegne streg at finde på udstillingssteder i ind- og udland, og han har udført en del udsmykningsopgaver.

I arbejdet med plakaterne har Anders Cold forsøgt at tolke musikernes udtryk og lade dem afspejle i værkerne.

»Jeg prøver at få det ind under huden og fortolke lidt på det, og finde ud af hvilke typer musikerne er,« forklarer han.

Anders Colds kunstneriske virke spænder vidt: Fra alternative undergrundsbands til visuelt arbejde for Aarhus Festuge og Roskilde Festival.

For Simon Gorm Eskildsen er det musikalske univers ikke fremmed. Han har arbejdet med LP covers for alt lige fra hiphop til jazz, som han udfører i sin helt egen tegneseriestil.

Han bruger sine værker som et indspark i den kulturpolitiske debat.

»Jeg synes hele det her med, hvordan vi reagerer på det ukendte og vores omverden er sindssygt interessant lige nu. Der foregår en kulturkamp, som er noget vi alle på en eller anden måde skal forholde os til. Og det her er min måde at forholde mig til det,« lyder det fra den århusianske kunstner.

De første tre plakater blev offentliggjort onsdag 11. marts, og udstilles på Godsbanen.

Plakateserien er en del af det tre-årige projekt »Rethink Radar«, som er støttet af Aarhus 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Annonce