Annonce
Østjylland

Kunstneren: »Det skal ikke larme«					

Det klør voldsomt i fingrene på Aarhus-kunstneren Ulla Salling-Mortensen, der er hyret til at udføre det udendørs alter ved Vissing Kirke.

Annonce

Lyskurven for projektet er endnu ikke skiftet til grøn, men efter at pengene er kommet i hus, varer det formentlig ikke længe, før Ulla Salling-Mortensen kan sætte i gang. Der er lavet skitser og modeller, detaljerne er aftalt, og nogle af materialerne er endda klar. Klar til, som opgaven lød, at skabe et stykke brugbar kunst, der passer til kirken og naturen omkring den.

Alteret bliver på cirka to gange fire meter og udført i cortenstål, der giver det et rustikt udseende.

»Alteret bliver meget diskret, for det skal ikke være det første, man ser, når man kommer til kirken. Det skal ikke larme, og jeg laver det i respekt for den gamle kirke og omgivelserne,« siger Ulla Salling-Mortensen.

Ulla Salling-Mortensen har også designet to lysestage i glas og stålr, der følger med alteret.

Kunstneren forklarer, at det kommer til at se ud, som om alteret svæver ud i luften, og på samme måde, at korset over alteret svæver i luften.

»Selve korset er lavet af drivtømmer, som jeg har fundet ved Kandestederne ved Vestkysten. Træet er meget gammelt og er fyldt med så meget salt, at det gerne skulle kunne holde i mere end 100 år. Armene på korset er formet som englevinger, og jeg er sikker på, det bliver meget smukt i sammenhængen. Det bliver noget, der kan holde længe, og som jeg håber, folk bliver glade for,« lyder det fra Ulla Salling-Mortensen.

Resten af alteret laves hovedsageligt af såkaldt cortenstål og består af selve alteret samt et knæfald i skind og desuden to separate lysestager. Ulla Salling-Mortensen venter nu blot på det endelige, grønne lys.

»Jeg er ydmyg og samtidig pavestolt over at have fået opgaven, og nu vil jeg bare gerne i gang. Det har jeg ventet på i et år,« slutter hun.

Udendørsalteret i Vissing er finansieret af pastoratet, LAG-midler og Elro Fonden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce