Annonce
Aarhus

Kunstnerisk chef i Musikhuset bliver direktør i Vejle

Mette Kier rykker fra Musikhuset i Aarhus til Vejle Musikteater. Foto: Axel Schütt
Efter ni år forlader Mette Kier musikken i Aarhus. Ny chef findes efter sommerferien.

AARHUS: Musikhuset Aarhus mister sin kunstneriske chef. Mette Kier skal være direktør for Vejle Musikteater fra 1. august.

Den 56-årige Mette Kier, der bor i Risskov, rykker til Vejle med mange års ledelseserfaring fra blandt andet Musikhuset Aarhus, MCH Messecenter Herning Kongrescenter og Aarhus Festuge.

- Det vil være min ambition at udvikle musikteatret i tæt samarbejde med medarbejderne, så der både er plads til det smalle, det brede og til at eksperimentere, skriver Mette Kier i en pressemeddelelse.

Kulturdirektør i Vejle Kommune, Sofie Plenge, siger:

- Tre ting har været vigtige for os i valget af ny direktør: En solid forståelse for forretning og evne til at drive et velfungerende hus videre, indsigt i det kunstneriske og et visionært blik for, hvor teatret skal bevæge sig hen. Mette Kier har alle tre ting samt solid erfaring og både kunstneriske og kommercielle succeser i bagagen. Hun har idéer, ambitioner og et stort drive.

Annonce

Mette Kier

Mette Kier er 56 år og bor i Risskov med sin mand, møbelarkitekt Anders Nørgaard. Parret har to voksne drenge. Mette Kier er uddannet cand. mag i Æstetik og Kultur og har en bachelor i dramaturgi.

Bliver slået op i august

De sidste ni år har Mette Kier som programchef og senest kunstnerisk chef for Musikhuset Aarhus haft ansvar for at styrke Musikhusets profil med øget publikumstilstrømning, kundetilfredshed og omsætning til følge.

- Mette Kier har været en drivende kraft i Musikhusets gode udvikling, og vi glæder os på hendes vegne over, at hun har landet så flot et job, siger Jan Christensen, direktør i Musikhuset Aarhus.

- Vi slår jobbet op efter sommerferien. Programmet er planlagt, og vi har dygtige folk til at styre huset, indtil en afløser er fundet, siger Jan Christensen, der også påtager sig jobbet som kunstnerisk leder, indtil en ny er fundet.

Mette Kier tiltræder i det nye job midt i august, hvorefter nuværende konstitueret direktør i Vejle, Tor Futtrup, forsætter i sit job som souschef og teknisk chef for Musikteatret.

Mette Kier er blandt andet medlem af Danmarks Underholdningsorkesters bestyrelse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce