x
Annonce
Aarhus

Kunstnerspirer udstiller på Aros

En af eleverne, Ismihana Sabanovic, i fuld gang med sit projekt. Pr-foto

AARHUS: En flok unge med drøm om at blive kunstnere kommer snart i fine omgivelser, når de udstiller på kunstmuseet Aros.

18 elever i alderen 16-22 år fra Aarhus Billed- og Medieskoles Billedkunstneriske Talentlinje arbejder på værker, som udstilles på Aros Public i påsken 2018. De har arbejdet med udgangspunkt i Aros' udstilling af samtidskunst, "Cool, Calm and Collected" og inden for en bred vifte af genrer, for eiksempel skulptur, installation og collage med brug af materialer som gips, skrald, stof og porcelæn. De er blevet vejledt af kunstneren Mette Boel.

Den Billedkunstneriske Talentlinje er et tre-årigt forløb i Aarhus Billed- og Medieskole. Den fungerer som et led i den kunstneriske fødekæde og er en del af byens kreative vækstlag.

- At kunne vokse og udvikle sig i et miljø med kunstnerisk faglighed og fællesskab er helt afgørende. Derfor er Talentlinjen meget betydningsfuld, siger Hanne Algot Jeppesen, leder af Aarhus Billed- og Medieskole.

Udstillingen

Der er fernisering på udstillingen onsdag 21. marts kl. 19 ved Aros Publics atelier til arrangementet 'Atelier & Vin'. Der er også mulighed for selv at arbejde kreativt i salonen. Gratis entré efter betalt indgang til Aros. Udstillingen kan ses til og med tirsdag 3. april

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce